Pisan päiväkodin lapset ja henkilöstö lähtee evakkoon väistötiloihin – "Ongelmia koko meidän historian ajan"

Pisan päiväkodin lapset lähtevät väistötiloihin, kun väliaikaistilat ovat valmistuneet. Kuvituskuva. Sanna Jompero

Anniina Virtanen

Pisan päiväkoti siirtyy väistötiloihin Merikansantielle. Päiväkoti odottaa Espoon Tilapalvelusta tarkempaa aikataulua. Tilapalvelujen mukaan aikataulu on vielä auki, koska väistötilassa on tällä hetkellä pihatyöt kesken.

Pisan päiväkodin johtaja Jari Jokisen mukaan väistötiloihin on tehty korjauksia ja parannuksia, kuten parannettu ilmastointia, lisätty vessoja ja avarrettu tiloja seiniä kaatamalla.

– Olen käynyt tiloissa ja jutellut edellisen väistössä olleen esimiehen kanssa, että tilat ovat toimivat. Hieman pienemmät kuin meillä, Jokinen kertoo.

Syynä väistölle on 1991 vuonna rakennetun talon peruskorjauksen tarve. Lisäksi viemäriverkostot on uusittava ja ilmanvaihtoa parannettava.

– Meillä on todella kuiva sisäilma, etenkin lämmitysaikaan. Ilmanvaihtojärjestelmä on aivan riittämätön. Korjauksia ei voida tehdä, jos meillä on toiminta päällä, Jokinen toteaa.

Sweco Asiantuntijapalvelut Oy teki Pisan päiväkotiin sisäilmatutkimuksia keväällä ja kesällä. Tutkimuksissa löytyi mikrobikasvustoa, kuten hometta ja sädesientä muutamissa kohdissa kiinteistöä. Lisäksi löytyi ilmanlaatua heikentäviä rakenteellisia kohtia, jotka ovat korjauksen tarpeessa.

– Niitä on löydetty ihan pieniä määriä ja tietyistä kohdista. Olemme tiedottaneet henkilöstöä ja vanhempia ja he tietävät asiasta yhtä paljon kuin minä, Jokinen vakuuttaa.

Swecon raportti on nähtävissä Espoon kaupungin sivuilla Pisan päiväkodin korjauksia koskevassa tiedotteessa

– Työterveyshuolto on ilmoittanut raportin luettuaan, että voimme jatkaa työskentelyä täällä. Jos tutkimuksissa olisi selvinnyt jotakin vakavaa, meidän ei olisi annettu olla täällä enää, Jokinen muistuttaa.

Länsiväylän saamien tietojen mukaan vanhempainyhdistys teetätti kyselyn, jossa kysyttiin, että onko lapsella oireita. Jotkut lapset olivat oireilleet vähän ja jotkut eivät ollenkaan. Osa perheistä ei osannut sanoa, onko oireilut sisäilman syytä.

Kun päiväkoti siirretään joka tapauksessa peruskorjauksen tieltä väistöön, tilat halutaan tutkia tarkemmin, jotta mahdollisia sisäilmakorjauksia voidaan tehdä peruskorjauksen yhteydessä. 

– On hienoa, että rakennus tutkitaan perinpohjin ja tehdään tarvittavat korjaukset. Vaikka talo on nuori, täällä on ollut tietyn tyyppisiä ongelmia koko meidän historian ajan, kuten viemäreiden hajuja aika ajoin ja ilmanvaihdon ongelmatiikkaa, Jokinen luettelee.

Hän ei osaa sanoa, kuinka pitkäksi aikaa päiväkoti muuttaa väistötiloihin. Aika voi olla muutamasta kuukaudesta useampaan vuoteen riippuen siitä, mitä lisätutkimusten ja selvitysten aikana selviää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 4. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 5. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 6. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 7. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 12. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Espoo kertoo maanantaina kasvomaskien jakelusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.