Espoo pääsi kuuden kärkeen innovaatiokilpailussa Euroopassa – Ensimmäistä kertaa näin hyvä sijoitus

Espoo sijoittui kuuden kärkeen iCapitalinnovaatiopääkaupunkikilpailussa. Aiemmin suomalaiskaupungit ovat sijoittuneet parhaimmillaan kymmenen parhaan joukkoon Euroopan komission järjestämässä kilpailussa.

Menestys tuo Espoolle 100 000 euron palkinnon paikallisen innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

Palkintosumman Espoon kaupunki aikoo käyttää asukkaiden palvelujen kehittämiseen datan avulla. Kaupungilla on jo lupaavia kokemuksia tekoälyn ja data-analytiikan hyödyntämisestä lasten huostaanottojen vähentämisessä.

– Jatkamme vastaavia kokeiluja. Suuria teemoja, joita haluamme data-analytiikalla edistää, ovat esimerkiksi työllisyyden edistäminen, kotouttaminen ja lapsiperheköyhyyden ennaltaehkäisy, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tiedotteessa.

Mäkelä näkee, että menestys Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailussa on jatkumoa Espoon Intelligent Community 2018 -voitolle. Hänestä on hienoa, että Suomi ja Espoo menestyvät juuri Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana.

Espoon valtti innovaatiopääkaupunkikisassa oli pitkäjänteinen Kaupunki palveluna -kehittämistyö. Kaupunki on tehnyt työtäasukas-, yritys- ja tutkimusyhteisön kanssa vuodesta 2012 lähtien.

Kilpailun päävoiton vei ranskalainen Nantes, ja kuuden kärkeen sijoittui Belgian Antwerpen, Iso-Britannian Bristol ja Glasgow sekä Alankomaiden Rotterdam.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut