Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso asukkaiden upeat kuvat: Kivenlahti-ryhmässä roihuaa kotiseuturakkaus

Kivenlahtelaiset ovat intoutuneet kuvaamaan kotikulmiaan ja jakamaan otoksiaan Kivenlahden ystävät -ryhmässä Facebookissa.

Kuvien Kivenlahti on tehty sumuisista aamuhetkistä, auringonlaskun väreistä ja monikasvoisesta merestä. Jaettujen kuvien saatesanoista huokuu ylpeys kotiseutua kohtaan: ”Asumme välimerellisissä tunnelmissa.” ”Järkky hieno paikka asua.”

Yksi ryhmään kuvia säännöllisesti jakavista on Eva Haapala, joka kuvaa Kivenlahden merimaisemaa kotinsa ikkunasta ja Rantaraitilta lähes päivittäin.

– Minun täytyy jatkuvasti seurata, minkälaista pilveä taivaalle muodostuu ja milloin auringonlaskut ja -nousut näkyvät missäkin kohtaa. Ja sitten on pakko päästä kuvaamaan. Olen ottanut varmaan miljoona kuvaa, Haapala nauraa.

– Ja fiilistelen kuvia tosi usein.

Haapala ottaa kuvia omaksi ja toisten iloksi. Hän luonnehtii itseään suorittaja-tyypiksi, jolle kuvaaminen on keino pysähtyä hetkeen.

Haapala on halunnut tehdä kuvaamisesta vaivatonta ja valitsi kännykkänsä sen kameran ominaisuuksien perusteella. Järjestelmäkamerallakin hän kuvaa, mutta pääasiassa automaattiasetuksilla.

Kaksi ja puoli vuotta sitten Kivenlahteen muuttaneelle Haapalalle alueen tunnelmassa on jotain eteläeurooppalaista.

– Tuntuu, että missä ulkomailla olen, kun täällä ihmiset puhuvat toisilleen. Tutustuin kuvatessani naiseen ja vaihdoimme yhteystietoja. Sitten hän piipahti kylään ja juttelimme kolme tuntia, Haapala sanoo.

Tiina Pereira sanoo kuvaamisessa ja kuvien jakamisessa olevan kyse kotiseuturakkaudesta.

Hänen lempipaikkansa on Kivenlahden kalliot. Hän inspiroituu myös esimerkiksi Marinsataman tunnelmasta ja rannan kivien väreistä.

– Tämä on ihana paikka. Ihana luonto on lähellä ja maisema vaihtuu vuodenaikojen ja sään mukaan. Se inspiroi kuvaamaan. Sitä aina havahtuu kaikkeen kauniiseen, Pereira sanoo.

Pereira on asunut Kivenlahdessa kymmenisen vuotta. Hän nappaa kuvia kännykkäänsä esimerkiksi Rantaraitilla aamuisin lenkkeillessään.

Kuvien jakamiseen innostavat muiden ryhmässä jakamat kuvat ja ryhmäläisten toisilleen kuvista laittamat myönteiset kommentit.

– Kauniilla kuvilla luodaan positiivista fiilistä. Toivottavasti nämä kuvat myös innostaisivat pitämään Kivenlahden siistinä, kun meillä on näin uniikki paikka.