Jo 50-vuotias Matinkylä juhlii nyt näyttävästi – katso tästä koko Lähiöfestin ohjelma

Viidenkymmenen vuoden ikään ehtinyt Matinkylä juhlii ensi lauantaina 28. syyskuuta komeasti syntymäpäiviään Tiistilän koululla.

Tarjolla on musiikkiesityksiä, työnäytöksiä ja erilaisia työpajoja. Paikallinen pyörähuolto esittäytyy, samoin jalkapalloilijat sekä salibandyn ja sulkapallon harrastajat.

Luontojoogasta ja senioritanssista kiinnostuneet pääsevät mieliharrastuksensa pariin. Tiistilän koulun tiloissa esittelevät toimintaansa myös muun muassa näkövammaiset ja mielenterveysväki.

Kyytiä on tarjolla niin riksojen kuin perinteisten hevosten avulla. Lue tästä koko juhlapäivän tarkka ohjelma.

Matinkylän 50-vuotisjuhla on osa tänään alkavaa Lähiöfest2019-tapahtumakokonaisuutta, joka tuo ympäri Espoota roppakaupalla kulttuuritapahtumia lähes sananmukaisesti iholle.

Kolmatta kertaa järjestettävä Lähiöfest on koko viikon ajan täynnä kokeiluja, seminaareja ja juhlia sekä keskusteluja siitä, millainen kaupunki on kaikkien kaupunki.

Lähiöfest2019 on ennen kaikkea puheenvuoro paikallisuuden puolesta. Tänä vuonna mukana on neljä kaupunkia – Riihimäki, Kauniainen, Helsinki ja isäntäkaupunki Espoo.

Espoon Lähiöfest-viikon ohjelma sisältää useita kokeiluja: koululaiset siirtyvät oppitunneilla koulusta kaupunkitilaan ja kaupunki testaa byrokratian keventämistä, jolla pop-up-henkinen tekeminen helpottuisi.

Tarjolla on paikallisuutta vahvistavia tempauksia, ja niiden lisäksi kaupunginosien ajankohtaiset keskustelut kuullaan suorana niin radioaalloilla kuin verkon kautta.

Työpajoja, talk show’ita, pop-upeja ja tapahtumia järjestetään kirjastoissa, kouluissa, kampuksella, jopa metrovaunussa.

Poimintoja viikon ohjelmasta:

23.–26.9.: Espoo-live ja 28.9. Metro-live: Kaikille avoimet arki-iltojen työpajat ja talk show’t pidetään kirjastoissa Tapiolassa, Kivenlahdessa, Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa. Mukana on yhdistyksiä, yrityksiä ja kansalaisaktivisteja.

Espoon kaupunki on antanut kaupunginosien asukkaille mahdollisuuden esittää mistä pitäisi puhua. Keskustelut striimataan verkkoon Lähiöfestin Facebook-sivun kautta.

23.–27.9.: Kaupunkioppi – City Learning -projekti, jossa kehitetään yhdessä koulujen opettajien ja oppilaiden sekä eri sektoreita edustavien asiantuntijoiden kanssa sitä, miten kaupungista voidaan oppia kouluissa ilmiölähtöisesti.

Espoolaiset ja helsinkiläiset 4–10-luokkalaiset pääsevät oppimaan kaikkea tulevaisuuden ruuasta betonin lujuuslaskelmiin.

Koululaisille tarkoitetun innovaatiokilpailun “Tunnista, oivalla ja tee!” -innovaatiokilpailun pääpalkintona on 2 000 euroa luokan retkiä varten. Tulokset julkistetaan lauantaina 28.9.

23.–27.9.: Festivaalipaviljonki Otaniemessä on kuplan muotoinen paviljonki, joka on avoin tila keskustelulle kestävästä kehityksestä ja muuttuvasta kaupungista. Luvassa on tietoiskuja, kirjanjulkistuksia, myöhäisillan dokumenttielokuvia ja opiskelijoille suunnatun suunnittelukisan tulokset.

Yle tekee paviljongista kaksi suoraa lähetystä. Paviljonki on monien eri toimijoiden käytössä viikolla, ja sinne on vapaa pääsy.

23.–29.9.: Näkyvyyttä paikallisyrittäjyydelle – #hoodsespoo nostaa paikallista yrittäjyyttä some-kampanjalla, jossa arvaamalla oikein kuvia Espoon eri maamerkeistä voi voittaa yllätyspalkinnon.

27.9.: Kansainvälinen pääseminaari People-Driven City Aallon kampuksella tuo eri puolilta maailmaa Dipoliin kuuluisia puhujia. Päivän aikana kuullaan esimerkkkejä siitä, miten betonilähiö korjataan ekologisesti, miten asukkaat saadaan mukaan tiivistyvän kaupungin suunnitteluun ja miten kouluista tehdään kaupungin innovaatiokeskuksia.

28.9.: Metro-livessä jatkuu keskustelu kaupunginosista. Linjalla Matinkylä–Vuosaari puhutaan muun muassa Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin ehdotuksista. Lähetyksiä on välillä 9.30–14.00, ja niitä voi kuunnella Lähiöfestin Facebook-sivun kautta.

29.9.: Espoon kaupunki helpottaa kaupunkilaisten omaehtoista tekemistä tarjoamalla yhdeksän julkista tilaa Pop up -tapahtumille. Kaupunki on huolehtinut tarvittavat luvat valmiiksi, joten kaupunkilaisten tarvitsee vain varata paikka.

Ensimmäiset Lähiöfestit järjestettiin vuonna 2015 Vantaan Mikkolassa nimellä “Lähiöfestivaali Our House”ja toiset festivaalit puolestaan vuonna 2017 kymmenessä kaupunginosassa Helsingissä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut