Halla-aho moittii suunnitelmia saatavuusharkinnan poistamisesta Ykkösaamussa: "Kokoomuksella on vielä suurempi kiima lisätä halpatyövoiman maahantuontia kuin vasemmistohallituksella"

Jussi Halla-aho. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

Työvoiman saatavuusharkinnan purkaminen ja ulkomaisen työvoiman tuominen kolmansista maista ei ratkaise Suomen ongelmia, sanoo perussuomalaisten Jussi Halla-aho Ylen Ykkösaamussa

Halla-ahon mukaan se johtaisi halpatyövoiman käyttöön.

Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan sitä, että ennen työntekijän oleskeluluvan myöntämistä selvitetään, onko Suomessa ennestään saatavilla tehtävään sopivaa työvoimaa.

Osaajien tuloon saatavuusharkinnan poistaminen ei puolueen puheenjohtajan mukaan vaikuta, vaan se koskettaisi heikosti koulutettua tai kouluttamatonta työvoimaa.

– Ratkaisu ei ole se, että pahennetaan ongelmaa tuomalla maahan lisää ihmisiä, jotka kuormittavat julkista taloutta, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon mukaan työntekijöiden tuominen EU- ja ETA-alueelta on sivuutettu kokonaan. Hänen mielestään se, ettei työntekijöitä löydy alueen sisältä, kertoo haluttomuudesta maksaa palkkaa.

– Kokoomuksella on, jos mahdollista, vielä suurempi kiima lisätä halpatyövoiman maahantuontia kuin vasemmistohallituksella.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut