Yle: Turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa hiipunut – hakemusmäärä voi jäädä alimmilleen vuosikymmeneen

toimitus

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on hiipunut, uutisoi Yle

Maahanmuuttovirastosta (Migri) arvioidaan Ylelle, että ensimmäisiä turvapaikkahakemuksia saatetaan jättää tänä vuonna pienin määrä vuosikymmenen aikana. Syyskuun puoliväliin mennessä niitä oli jätetty 1 750 kappaletta.

Migrin turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinenarvioi Ylelle, että syynä hakemusten vähyyteen voivat olla muun muassa sisärajatarkastukset.

– Liikkuminen Euroopan sisällä on vaikeutunut melkoisesti. On sisärajatarkastuksia, joka näkyvät Suomen hakijamäärissä. Lisäksi olemme täällä niin sanotusti perällä, jos Euroopan sisällä liikkuu ihmisiä, Lehtinen sanoo.

Hakemusten määrä on laskenut tasaisesti vuodesta 2016 lähtien. Jopa ennen huippuvuotta 2015 hakemuksia tuli arviolta 3 000 – 4 000 vuosittain.

Ylen mukaan vastaanottojärjestelmässä on yhä kirjoilla noin 8 900 turvapaikanhakijaa. Vastaanottokeskuksia on 38. Keskuksien sopimuksia on lopetettu viime vuosina turvapaikkahakemusten määrän hiipuessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.