Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Espoon sairaalan kustannuksista kymmenien miljoonien oikeusriita kaupungin ja rakentajan välillä

Pari vuotta sitten valmistuneen Espoon sairaalan rakentamisen kustannuksista riidellään edelleen oikeudessa.

Lujatalo rakensi Puolarmetsän sairaalan korvanneen sairaalarakennuksen Jorvin sairaalan yhteyteen. Espoon kaupungin omistamalla sairaalan kiinteistöyhtiöllä ja Lujatalolla on meneillään kymmenien miljoonien eurojen riita.

Kiistasta kertoo Helsingin Sanomat

Espoon sairaala oli Espoon kaupungin kaikkien aikojen suurin talonrakennushanke. Valtuusto päätti kustannusarvioksi 150 miljoonaa euroa, jota myöhemmin korotettiin 175 miljoonaan euroon.

Lopullinen hintalappu ei ole vieläkään selvillä ja siihen rakennusyhtiö ja kaupunki hakevat selvyyttä käräjillä, HS kertoo.

Riita koskee erityisesti sairaalaurakan lisä- ja muutostöitä. Lujatalo vaatii kaupungin yhtiötä maksamaan sille vajaat 34 miljoonaa euroa korvauksia viivästyskorkoineen.

Osapuolten välillä tehtiin aikanaan ’suunnittele ja rakenna’ -mallinen urakkasopimus. HS uutisoi, että Lujatalolle ja kaupungille tuli kuitenkin melko pian rakennustöiden alettua erimielisyyttä siitä, mitkä työt kuuluvat alun perin sovittuun urakkahintaan.