Isäpuoli sai 11 vuotta vankeutta lapsen taposta Nurmijärvellä – taustalla myös huume- ja petosrikos

Nurmijärvellä lapsen surmannut mies on tuomittu taposta 11 vuodeksi vankeuteen. Lisäksi tuomioon sisältyy huumausaineen käyttörikos ja kaksi maksuvälinepetosta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi päätöksensä keskiviikkona.

Miestä syytettiin murhasta, mutta käräjäoikeus päätyi siihen, että kysymyksessä on tappo.

36-vuotias isäpuoli surmasi lapsen Nurmijärvellä sijaitsevassa yksityisasunnossa marraskuussa 2018.

Syyttäjä vaati miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Murhasyyytteen osalta mies oli määrätty aiemmin välituomiolla mielentilatutkimukseen ja hänen syyntakeisuudestaan on sen jälkeen annettu lausunto.

Lausunnon mukaan mies on ollut syyntakeinen teon aikana. Käräjäoikeus päätyi samaan lopputulokseen tuomiossaan.

Käräjäoikeus oli lopulta sitä mieltä, että kysymyksessä on murhan sijasta tapporikos.

– Teon julma toteutustapa ja tapahtumaolosuhteet sekä menehtyneen uhrin riippuvainen asema vastaajasta on otettu huomioon teon moitearvostelussa ja rangaistusta korottavana tekijänä, todetaan käräjäoikeuden lausunnossa.

Käräjäoikeuden käsittely tapahtui vanhempien pyynnöstä suljetuin ovin.

Julkisuuteen ei ole kerrottu surmatun lapsen sukupuolta tai ikää. Poliisi on tiedottanut viime keväänä, että henkirikoksen uhri oli vakavasti sairas, alaikäinen lapsi. MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa puolestaan kerrottiin tuolloin, että kyse olisi kehitysvammaisesta, lähes liikuntakyvyttömästä lapsesta.

Lapsen vanhemmat kertoivat viime maaliskuussa Nurmijärven Uutisillekokeneensa tuolloin pidetyn ensimmäisen oikeudenkäynnin lohduttomana ja järkyttävänä.

– Haimme oikeudenkäynnin salaamista kunnioittaaksemme lapsemme elämää ja muistoa, vanhemmat kertoivat.

Tapon lisäksi Olli-Pekka Lehto, 36,tuomittiin myös huumausaineen käyttörikoksesta sekä kahdesta maksuvälinepetoksesta, jotka tapahtuivat viime vuoden syksyllä.

Huumausaineiden käyttörikos liittyi laittomasti hallussa pidettyihin Rivatril-tabletteihin. Maksuvälinepetos puolestaan liittyi surmatun lapsen sekä hänen äitinsä tileiltä luvatta siirrettyihin rahoihin.

Käräjäoikeuden päätös oli yksimielinen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut