Helsingin ykköspoliitikot nokittelevat keskustatunnelista – "Minulla on unelma"

Helsingin kokoomuslainen pormestari Jan Vapaavuori ja Helsingin vihreä kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki kallistuvat vastakkain keskustatunnelikeskustelussa.

– Minulla on unelma elävästä ja turvallisesta keskustasta, jossa rekat eivät rymistele katutasossa ja autojen sijaan on tilaa terassille, kahviloille ja tapahtumille, Vapaavuori kertoo Twitterissä.

Hän viittaa eurooppalaisiin kaupunkeihin, kuten Tukholmaan ja Berliiniin, joissa tunnelit ovat mahdollistaneet viihtyisämpiä keskustoja.

Toista mieltä on apulaispormestari Anni Sinnemäki, joka vetoaa keskustatunnelin hintaan.

– Keskustatunnelin hinta 1,3–1,4 mrd. euroa. Päivittäisiä matkoja olisi 44 000.

Hän nostaa vertailuun Raide-Jokerin, Kruunusillat, Pasila-Kalasatama-ratikan ja Hernesaaren ratikan, jotka hänen mukaansa kuljettavat joka päivä 160 000 henkilöä valmistuttuaan.

– Hintaa yhteensä 750 miljoonaa euroa, vain reilu puolet tunnelista, hän lataa.

Helsingin uutiset kertoi perjantaina aamulla, että keskustatunneli etenee jatkosuunnitteluun. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee suunnitelmia ensimmäistä kertaa kokouksessaan tiistaina.

Keskustatunneli tarjoaisi valmistuessaan sujuvat yhteydet kaikkiin kolmeen satamaan, Länsisatamaan, Eteläsatamaan ja Katajanokan terminaaliin sekä niiden lähialueiden katuverkkoon. Tunnelista tehtäisiin pääsääntöisesti 2+2-kaistainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut