Helsingin ykköspoliitikot nokittelevat keskustatunnelista – "Minulla on unelma"

Anne Sinnemäki ja Jan Vapaavuori ottivat Twitterissä hyvin eriävästi kantaa keskustatunneliin. Päivi Tuovinen

Anniina Virtanen

Helsingin kokoomuslainen pormestari Jan Vapaavuori ja Helsingin vihreä kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki kallistuvat vastakkain keskustatunnelikeskustelussa.

– Minulla on unelma elävästä ja turvallisesta keskustasta, jossa rekat eivät rymistele katutasossa ja autojen sijaan on tilaa terassille, kahviloille ja tapahtumille, Vapaavuori kertoo Twitterissä.

Hän viittaa eurooppalaisiin kaupunkeihin, kuten Tukholmaan ja Berliiniin, joissa tunnelit ovat mahdollistaneet viihtyisämpiä keskustoja.

Toista mieltä on apulaispormestari Anni Sinnemäki, joka vetoaa keskustatunnelin hintaan.

– Keskustatunnelin hinta 1,3–1,4 mrd. euroa. Päivittäisiä matkoja olisi 44 000.

Hän nostaa vertailuun Raide-Jokerin, Kruunusillat, Pasila-Kalasatama-ratikan ja Hernesaaren ratikan, jotka hänen mukaansa kuljettavat joka päivä 160 000 henkilöä valmistuttuaan.

– Hintaa yhteensä 750 miljoonaa euroa, vain reilu puolet tunnelista, hän lataa.

Helsingin uutiset kertoi perjantaina aamulla, että keskustatunneli etenee jatkosuunnitteluun. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee suunnitelmia ensimmäistä kertaa kokouksessaan tiistaina.

Keskustatunneli tarjoaisi valmistuessaan sujuvat yhteydet kaikkiin kolmeen satamaan, Länsisatamaan, Eteläsatamaan ja Katajanokan terminaaliin sekä niiden lähialueiden katuverkkoon. Tunnelista tehtäisiin pääsääntöisesti 2+2-kaistainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 8. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 9. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 10. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 11. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 12. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.