Nyhtökaura-Maijalla on käsissään uusi tuote, josta povataan hittiä – "Tämä on vielä suurempi vallankumous"

Tehtaanjohtaja Mika Ståhlströmin mukaan nyhtökaura valmistetaan tehtaan tekemästä ja kehittämästä puolivalmisteesta, jota voi syödä sellaisenaankin. Sauvo Jylhä

Oskari Lehto

Nyhtökaura on peräisin Järvenpäästä, jossa Gold&Green Foodsin tehtaalla valmistetaan nykyisin kolmea eri nyhtökauramakua – tavallista, tomaatin makuista sekä meksikolaisittain maustettua nyhtökauraa.

Lisäksi tuotannossa on muun muassa nyhtökauraa sisältäviä pyöryköitä, hampurilaispihvejä ja wrappeja.

ToimitusjohtajaMaija Itkosenmukaan täysin uusiakin tuotteita on kehitteillä. Yhdelle uutuudelle Gold&Green Foods haki kansainvälisen patentin tänä kesänä. Tuotteella ei ole vielä nimeä.

– Kyseessä on linnun lihaa muistuttava tuote, jota voitaisiin syödä valkoisen lihan sijasta. Sitä voidaan tuottaa vasta pieniä määriä. Tuotteen kehittely ja testaaminen jatkuvat vielä ensi vuoden ajan ja kaupoissa tuote voisi olla seuraavana vuonna, Itkonen kertoo Keski-Uusimaalle.

Itkonen ennustaa uutuudelle jättimenestystä.

– Jos nyhtökaura oli vallankumous, tämä on vielä suurempi, hän hehkuttaa.

Gold&Green Foods käyttää kehitystyössään apuna noin 100 henkilöstä koostuvaa testiryhmää.

Jäsenille lähetetään toisinaan kysymyksiä ja toisinaan tuoteuutuuksia arvioitavaksi. Ryhmään otetaan jatkuvasti myös uusia jäseniä.

– Primulan kiinteistössä toimiva Herkkupaja-ravintola on myös luonteva yhteistyökumppani meille. Voi olla, että tuoteuutuudesta valmistettavia ruokia on koekäytössä Herkkupajassa, Itkonen valottaa.

Uutuustuotteesta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyhtökauran keksijästä Helsingin yliopiston vuoden alumni – "Innovaatioita syntyy kunnolla vasta, kun erilaiset ihmiset katsovat maailmaa eri näkökulmista"
    21.10.2017 11:47
  2. Nyhtökaura ja Härkis kallista ruokaa – Kuluttajan vertailu paljasti erot
    3.5.2017 9:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut