Haluatko päästä Presidentinlinnaan, Valtioneuvoston linnaan tai Eduskuntataloon? – Tutustumiskierroksille pääsee nyt loppuviikosta

Presidentinlinnaan on mahdollisuus päästä tutustumaan tänään torstaina, huomenna perjantaina ja lauantaina kello 10-15. Jonoon kello kolmeen mennessä tulleet vierailijat pääsevät vielä sisään, mutta uusia jonottajia ei tämän jälkeen oteta. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo

Katja Riihola

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua Presidentinlinnaan tänään, huomenna ja lauantaina kello 10–15. Tutustumiskierros alkaa Mariankadun sisäänkäynniltä ja reitti kulkee muun muassa Valtiosalin, Peilisalin ja Goottilaisen salin läpi.

Tutustuminen tapahtuu omatoimisesti, mutta paikalla on presidentin kanslian henkilökuntaa vastaamassa kysymyksiin. Saleissa on esillä valokuvanäyttely, joka kertoo Suomen tasavallan presidenteistä työssään.

Avoimia ovia on järjestetty Presidentinlinnassa vuosina 2009, 2011, 2015 ja 2017. Suomen 100-juhlavuoden kunniaksi järjestetyt avoimet ovet vetivät neljän päivän aikana yli 11 000 vierasta.

Suomen tasavaltainen hallitusmuoto täyttää tänä vuonna sata vuotta. Merkkivuoden kunniaksi avoimien ovien päivää vietetään Presidentinlinnan lisäksi myös Eduskuntatalossa, Valtioneuvoston linnassa ja Säätytalossa.

Eduskuntatalossa on avoimet ovet perjantaina 13. syyskuuta klo 14–19, Valtioneuvoston linnassa ja Säätytalossa lauantaina 14. syyskuuta. klo 10–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.