Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä hurjannäköinen trendi mullistaa nyt suomalaisten keittiöt – uskotko muodin pysyvyyteen?

Valkoinen keittiö on ollut suomalaisten suosikki jo vuosikymmenet.

Nyt vaaleat värit ovat saaneet haastajan tummasävyisistä pinnoista, kertoo kodinkoneketju Gigantti.

Mustien, harmaiden ja tummansinisten tasojen, kaappien ja kodinkoneiden myynti kasvaa Gigantissa nopeasti.

– Tummien keittiöiden myynti on lähes kolminkertaistunut kolmen vuoden aikana. Jo joka viides Gigantin myymä keittiö on väriltään musta, harmaa tai tummansininen, kertoo myyntipäällikkö Antti Pakarinen tiedotteessa.

– Kodinkoneissa musta ja teräs ovat nyt haluttuja trendivärejä. Keittiökalusteisiin sijoitettavissa kodinkoneissa musta ja teräs ovat jo syrjäyttäneet valkoisen, toteaa kollega Sami Viitanen tiedotteessa.

Halutuimpia tummia värejä ovat musta sekä harmaan ja tummansinisen eri sävyt. Gigantin asiakkaat ovat valinneet etenkin lakritsansävyisen värivaihtoehdon.

Pakarisen mukaan trendi on syntynyt asiakkaiden kysynnästä ja siihen on ketjussa reagoitu.

– Olemmekin lisänneet tummien keittiömallien määrää mallistossamme vuosi vuodelta.

Pakarinen selittää äkkiseltään erikoiselta kuulostavaa trendiä näyttävyydellä.

– Tummilla keittiön kaapeilla saa luotua kotiin tunnelmaa ja näyttävyyttä, hän sanoo.

Trendikäs on myös "vetimetön keittiö", jossa kaappien vetimet ovat mahdollisimman huomaamattomat. Pitkiä ja näyttäviä vetimiä myydään jatkuvasti vähemmän.

Mutta miten kestävä trendi on musta keittiö? Moni keski-ikäinen muistaa hyvin 1980-luvun lapsuuden kotinsa, jossa muotiväreinä oli ruskea sekä lämpimät puiset pinnat.

Tämä trendi lopahti äkkiä, ja puupintoja maalailtiin pian taas valkoisiksi.

Sami Viitasen mukaan keittiösisustamisen uusissa väreissä on kyse rohkeudesta valita toisin. Toisaalta, jos alkaa kaduttaa, värejä voi vaihtaa entistä helpommin.

– Siinä missä aiemmin valkoinen oli lähes jokaisen vakiovalinta, nykyään kodinkoneisiin uskalletaan valita rohkeita värivaihtoehtoja. Jääkaappihinkin saa vaihdettavia värikuoria, joilla keittiön ilmeeseen saa halutessaan nopeastikin muutosta.