Kolmipäiväinen festivaali tuo valo-, ääni- ja mediataidetta Träskändaan

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Espoo Visual Festival levittäytyy perjantaista sununtaihin Träskändan puistoon ja kartanoon. Päivi Tuovinen

toimitus

Espoo Visual Festival järjestetään Järvenperässä Träskändan puistossa ja kartanossa perjantaista sunnuntaihin 13.–15. syyskuuta kello 19–23.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä nykytaidefestivaali esittelee 14ajankohtaista kotimaista ja ulkomaista visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa. Teosten joukossa on uusia paikkasidonnaisia tilausteoksia sekä jo olemassa olevia teoksia. Teoksia on sekä sisätiloissa että ulkona puistossa ja ne tulevat näkyviin auringon laskiessa.

Träskändan puistossa vietettiin valojuhlia jo vuonna 1827 kartanon kuuluisimman omistajan Aurora Karamzinin 19-vuotispäivien merkeissä. Tuolloin puisto, silta ja kukista tehty A-kirjain oli valaistu yli 300 lampulla.

Kartanon viereisessä lasten kulttuurikeskus Aurorassa järjestetään perjantaina ja lauantaina valotyöpajat kello 16–19. Belenos Group of Artsin Ikaros-esitys nähdäänperjantaina ja lauantaina kello 18 Auroran pihalla.

Tapahtuman järjestävät Kaupunkitapahtumat Espoo yhdessä Suomen Valotaiteen seura Flashin kanssa. Vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.