Hanna Lamnaouerin maalaukset tulvivat kesäyön mystiikkaa

Kuvataiteilija Hanna Lamnaouer näyttelyn avajaisissa. .

Anneli Tuominen-Halomo

Salolainen kuvataiteilija Hanna Lamnaouer (s.1978) viihtyy luonnossa.

– Metsässä ja luonnossa liikkuminen tuottaa minulle mielenrauhaa. Koen myös esteettisiä elämyksiä, jotka pystyn suodattamaan taiteeseeni, hän sanoo.

Luonto onkin hyvin vahvasti läsnä Hanna Lamnaouerin Sulautumia-nimisessä näyttelyssä, joka on nähtävillä Galleria Aarnissa kauppakeskus Sellon kolmannessa kerroksessa.

Pääasiassa öljyllä ja akvarelleilla maalaava Hanna Lamnaouer innostui maisemista ja suomalaisen luonnon tunnelmista vuosi sitten. Sitä ennen hänen taiteessaan oli enemmän erinäköisiä ihmishahmoja.

Utuinen, sielukas ja maaginen ovat sanoja, joilla voi kuvata Lamnaouerin maalauksia. Värit ovat kesäyön hämärästä.

– Lomailin noin vuosi sitten Ranskassa ja sieltä palatessani koin herätyksen. Kun palasin Suomeen, näin asiat uusin silmin. Oivalsin, kuinka hienoa suomalainen luonto on.

– Ranskassa, etenkin Pariisissa, kaikki oli ylvästä ja kolossaalista. Suomi tuntui ihan erilaiselta.

Ensin Lamnaouer valokuvasi kesäisiä tunnelmia. Sitten hän oivalsi, että tunnelmat voi myös maalata.

– En pyri piirtämään maisemia valokuvamaisen tarkasti. Tärkeintä on tunnelma ja värisävyt.

Osa Lamnaouerin maalauksista näyttää kuitenkin kauempaa katsottuna erehdyttävästi valokuvalta.

Hanna Lamnaouer sanoo maalauksillaan tavoittelevansa todellisuuden mystistä puolta, yksilön sulautumista ympäröivään todellisuuteen, mutta myös havahduttavaa hetkellisyyttä.

Valtava taivas, tyyni vesi, puiden latvat, hämyisät metsät, yksinäiset saaret sekä ihmisluonto tarjoavat hänelle kaikkein kiinnostavimmat teemat. Todellisuus muovautuu jatkuvasti.

– Parhaimmillaan maalaus syntyy melkein kuin itsestään.

Sulautumia-näyttelyn maalaukset ovat kauniita ja herkkiä, mutta taiteilija arvelee, että alitajunnassa on myös jäytänyt ympäristöahdistus, pelko ilmastonmuutoksesta ja huoli siitä, mitä voi tapahtua.

Näyttely jatkuu 28. syyskuuta asti. Galleria Aarni on avoinna tiistaista perjantaihin kello 12–20 ja viikonloppuisin kello 12–16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 2. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 3. Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki
 4. Espoossa todettu 901 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kuusi uutta tapausta
 5. Nyt asfaltoidaan vähäliikenteisempiäkin teitä – kunnostukseen viime vuosia enemmän rahaa
 6. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 7. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 8. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 9. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 10. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 11. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 12. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 13. GrIFK hakee edelleen kauden avausvoittoa Kakkosessa – kotikentällä vastassa FC Espoo
 14. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 15. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.