Voittaako Espoo kohta Euroopan innovatiivisimman kaupungin tittelin? – Tiukka kilpailu tuotti jo nyt 100 000 euroa

Espoon kaupunki on valittu kuuden parhaan joukkoon Euroopan komission kilpailussa, jonka voittaja nimetään Euroopan innovaatiopääkaupungiksi.

Aiemmin suomalaiskaupungit ovat sijoittuneet parhaimmillaan 10 parhaan joukkoon. Kuuden kärkeen sijoittuminen tuo Espoolle 100 000 euron palkinnon paikallisen innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

Innovaatiopääkaupunkikisaan haki kaupunkeja 16 maasta. Espoo oli ainoa suomalainen ja pohjoismainen kaupunki jo 12 finalistin joukossa. Kuuden kärjessä ovat Espoon lisäksi Antwerpen Belgiasta, Bristol ja Glasgow Iso-Britanniasta, Nantes Ranskasta ja Rotterdam Alankomaista.

Koko kisan voittaja palkitaan miljoonalla eurolla. Voittaja julkistetaan 25. syyskuuta EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä Brysselissä.

– Jo tämä on meille voitto! Olemme saaneet kiitosta siitä, että Espoo-tarina itsessään on jo innovaatio. Kehitämme palveluja innovatiivisesti yhdessä espoolaisen asukas-, yritys- ja tutkimusyhteisömme kanssa, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoo tiedotteessa.

Kaupunki palveluna- eli City as a Service -mallin tavoitteena on tuottaa palveluja verkostomaisesti yhdessä kumppanien kanssa, digitalisaatiota ja olemassa olevia tiloja, varusteita ja osaamista hyödyntäen.

Konkreettisina esimerkkeinä espoolaisesta tekemisestä Brysselissä esiteltiin muun muassa Espoo-tarinaa, Kaupunki palveluna -mallia ja kaupunginkirjastoa yhteisöllisyyden rakentajana.

Kisan tuomaristolle kerrottiin myös palvelutorikonseptiin perustuvasta Business Espoosta, bio- ja kiertotalousratkaisujen testialustasta Cleantech Gardenista, Make with Espoo -yhteiskehittämisen mallista sekä eettisen hakkeroinnin lukiokurssista Hack with Espoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut