Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

160 asetta, 55 kiloa huumeita ja 150 000 ekstaasitablettia... – Poliisi puuttui United Brotherhoodin ja Bad Unionin toimintaan Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Porvoossa

Laajaa näkyvyyttä saivat muun muassa torstaina tehdyt kotietsinnät Tuusulassa ja Porvoossa, jolloin poliisi otti kiinni kuusi ihmistä törkeisiin huumausainerikoksiin liittyen.

Poliisin laaja operaatio rikollisuusjärjestö United Brotherhoodia vastaan huipentui viime viikolla, kun viranomaiset ovat tehneet suuria kotietsintäoperaatioita eri puolilla Suomea.

Erilaisia poliisioperaatioita on reilun viikon aikana tehty Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa ja Vantaalla.

Laajaa näkyvyyttä saivat muun muassa torstaina tehdyt kotietsinnät Tuusulassa ja Porvoossa, jolloin poliisi otti kiinni kuusi ihmistä törkeisiin huumausainerikoksiin liittyen.

Operaation yleisjohtaja Ari Lahtela KRP:ltä toteaa, että rikollisjärjestön toimintaan piti puuttua, ennen kuin se paisuu liikaa. Rikosjärjestön jäsenillä on laajamittaisesti takanaan useita törkeitä väkivalta-, huumausaine ja ampuma-aserikoksia.

– Lisäksi joukolla on vastuuasemia yrityksissä, ja tähän puoleen liittyy todennäköisesti myös talousrikollisuutta, Lahtela sanoo.

Rikoshyödyn suuruus on arviolta kaikkiaan 2,6 miljoonaa euroa.

Operaatio aloitettiin vuoden alussa ja se on Suomen mittakaavassa ollut suuri. Tällä hetkellä kiinniotettuja tutkintavankeja on 21, ja he kuuluvat United Brotherhoodiin tai sen alajärjestöön Bad Unioniin. Kiinniotetuissa on myös ryhmittymän avainhenkilöitä.

Poliisin haaviin on kertynyt reilun vuoden aikana kaikkiaan 160 kappaletta takavarikoituja aseita. Toisinaan poliisi on takavarikoinut kymmeniä aseita muutamista kohteista, ja toisinaan yksittäisiä aseita. Huumeita on takavarikoitu 55 kiloa ja 150 000 ekstaasitablettia, joka on Suomen suurin ekstaasitakavarikko. Rikoshyödyn suuruus on arviolta kaikkiaan 2,6 miljoonaa euroa.

Juttu jatkuu videon ja kuvien jälkeen.