Huomenna juostava Nuuksio Classic täyttyi taas nopeasti

Kolmoislammin silta, joka on rakennettu kesällä 2019 Nuuksio Classicin tuella. Terho Lahtinen

Sirpa Repo

Nuuksio Classic on edessä taas huomenna lauantaina. Maratonin lisäksi tarjolla on ollut 72 kilometrin matka. Lapsille ja nuorille on oma minimaratoninsa.

Poluille mahtuu vain 700 ja tuo määrä täyttyi ennätyksellisen aikaisin.

Lähtö pisimmälle reitille on kilpailukeskuksesta Siikarannasta kello 6. Maratonin lähtö on kello 10. Maali sulkeutuu kello 18.30.

Tapahtuman nettisivuilta löytyy vinkkejä juoksujen seuraamiseen.

Nuuksio Classic Trail Marathon järjestettiin ensimmäiset kerran syksyllä 2012.

Kahdeksan juoksijaa on osallistunut kaikkiin Nuuksio Classiceihin. Yksi konkareista on Tom Toivonen.

Hänelle vuoden 2012 tapahtuma oli ensimmäinen polkujuoksu. Sitä ennen hän oli osallistunut tapahtumaa edeltäneisiin yhteislenkkeihin.

Hän kiittelee järjestelyjä ja reitin kaunista luontoa lähellä pääkaupunkiseutua.

– On ollut erityisen hauskaa kannustaa ensikertalaisia osallistumaan ja kiitollisena jakaa sitä tukea, jonka itse sain ensimmäisessä polkujuoksutapahtumassani, Toivonen sanoo.

Nuuksio Classic on perinteisesti lahjoittanut 10 euroa osanottajaa kohden luonnonsuojelun tai luontoliikunnan edistämiseen. Jo muutamien vuosien ajan lahjoituskohteena on ollut Nuuksion polkujen ylläpito. Tänäkin vuonna eurot käytetään tähän tarkoitukseen.

Kesän aikana Nuuksion kansallispuiston alueelle on näillä aiemmilla lahjoitusvaroilla valmistunut useita uusia pitkospuuosuuksia ja Kolmoislammin silta. Niiden materiaalit on hankittu kisan lahjoitusvaroin.

Nuuksio Classicin järjestää Classic Trails Finland ry. Se on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää luonnossa tapahtuvaa kestävyysurheilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.