Samu Haber kertoi olevansa HIFK-fani – kiekkoseura tuskin osasi odottaa seurausta

Suomessa on ehkä välillä vaikea käsittää kuinka suosittuja Sunrise Avenue ja sen laulaja Samu Haber maailmalla ovat.

Yhtye on vuosikausia keikkaillut ympäri Eurooppaa, ja Haber on istunut monta kautta Saksan Voice of Germanyn tähtivalmentajana. Tämä on johtanut siihen, että miehen tekemisiä seurataan laajasti ympäri maailmaa.

Hiljattain siitä tuli jälleen muistutus kokoonpanon esiintyessä Saksassa.

– Fanit ovat toivoneet Vain Elämää -ohjelmassa esittäneeni kappaletta Hiljaisuus. Aina välillä yleisössä näkyy kyltti, että "Play Hiljaisuus". Ajattelimme eräällä keikalle, että jos se nyt tulee, niin hitto soikoon soitetaan.

– Aloimme soittaa sitä ja se biisihän on koko ajan Suomessa. Nopeasti kuitenkin tajusin, että v**u nehän laulaa sitä. Eivät vaan hyräile mukana, vaan saksalaiset osasivat joka sanan. Se oli ihan tajutonta.

Toinen hyvä esimerkki tuli urheilun parista.

– Kerroin somessa kannattavani HIFK:ta ja ymmärrykseni mukaan sen jälkeen seuran verkkokaupan ulkomaanmyynti kaksinkertaistui, Haber naureskelee.

Kotimaassa yhtyeen on ollut Haberin mukaan hiukan vaikeampaa vuosien aikana saada isoja keikkoja. Iso muutos siihen tuli kuitenkin Haberin osallistuttua Vain Elämää -ohjelmaan taannoin.

– Sanotaan näin, että ilman sitä emme vetäisi keikkoja Ruisrockin päälavalla.

Eipä siis ollut ihme, että kun miestä pyydettiin mukaan ohjelman juhlakaudelle, hän lähti heti.

– Viime kerralla jotenkin jännitti ja käsi tärisi. Etenkin Olli Lindholmille esiintyessä. Nyt fiilis oli jotenkin rennompi. Ehkä tajusin sen, että ei väliä jos vähän mokaa. Virheet tekevät meistä ihmisiä.

Oman musiikin lisäksi Haber on viime vuosina toiminut useiden artistien mentorina. Musiikillisen annin lisäksi hän tarjoaa apua myös talousasioissa, sillä esimerkiksi Kauppalehden mukaan Haberin yritys Get Nasty Oy:n viime vuoden liikevaihto oli 2,46 miljoonaa euroa, mikä on 639 000 euroa enemmän kuin vuonna 2017.

– Sanotaan nyt niin, että ei se ihan huonosti ole mennyt. Tämä on mahdollistanut minulle sen, että voin säästää itseäni. Muuten en tätä jaksaisi. Kesällä meillä oli esimerkiksi vain seitsemän festarikeikkaa. Se saa odottamaan uutta keikkaa suuremmalla innolla.

– Mentoroimilleni artisteille opetan miten katsoa, että omasta sopimuksesta saa kaiken irti. Monet tuppaavat tekemään esimerkiksi yhteistöitä vähän ilmaiseksi. Itse haluan opettaa kuinka saa omasta työstä kunnon korvauksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut