Ammattikoulun käyneiden keskiansio on lähes 2 900/kk – Nämä ammatit ovat nyt palkkakärjessä

Jari Pietiläinen

Ammatillisen koulutuksen käyneiden suomalaisten keskiansio oli viime vuonna 2 881 euroa kuukaudessa. Kaikkien kokoaikaisten palkansaajien – ei pelkästään ammattikoulun käyneiden – keskiansio oli viime vuonna puolestaan 2 079 euroa kuussa.

Ansiotasot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tuoreimmasta palkkarakennetilastosta. Kaikista palkansaajista 36 prosenttia on suorittanut ammatillisen koulutuksen.

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuneiden keskituntiansiot vaihtelevat varsin paljon alasta riippuen.

Keskimäärin korkeinta tuntipalkkaa saavat kuorma-autojen ja erikoisajoneuvojen kuljettajat, joiden tuntipalkka on 16,20 euroa. Samoihin ansioihin pääsevät myös lähihoitajat.

Sosiaalialan hoitajat ja ohjaajat ansaitsevat keskimäärin 15,70–15,90 euroa tunnissa. Yli 15 euron tuntiansioihin yltävät myös kotipalvelutyöntekijät.

Varastotyöntekijäiden, myyjien ja kiinteistöhuoltajien tuntiansiot ovat Tilastokeskuksen mukaan 14,00–14,70 euroa. Lastenhoitajien palkkapussiin ropisee 13,60 euroa tunnissa, mutta toimistosiivoojien on tyytyminen 11,70 euron tuntiansioihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut