Espoo on myynyt ensimmäisen asuntotontin Finnoossa

Havainnekuva Finnoon tulevasta keskuksesta. Uuden 17 000 asukkaan kaupunginosan on määrä olla valmis 2030-luvulla. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.

Anniina Virtanen

Espoon kaupunki on tänään myynyt ensimmäisen asuntotontin uudesta meri- ja metrokaupunginosa Finnoosta. Kaupan toinen osapuoli on Skanska, joka rakentaa tontille kaksi kahdeksankerroksista taloa.

Viime vuoden lopulla Finnoon kaava lopulta hyväksyttiin. Kaavaa oli palloteltu jo pitkään. Toukokuun lopulla Espoo etsi rakentajia Finnoon kuudelle kerrostalolle Djupsundsbäckeniin.

Djupsundsbäckenin lisäksi Finnooseen tulee asuntoja metrokeskukseen, merelliseen Finnoonsatamaan ja viimeisenä toteutettavaan Finnoonkartanoon alueen pohjoisosassa.

Rakennusoikeutta tonteilla on yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä. Kohteiden rakentaminen käynnistyy arvion mukaan tämän vuoden lopulla. Finnoon ensimmäiset uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuoden 2021 alkupuolella.

Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo pitää Finnoota houkuttelevana kohteena rakentajille, yrityksille ja asukkaille.

– Finnooseen on kaavoitettu asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa ja julkisia palveluja. Kaupalliset palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön, mutta myös merenranta tarjoaa yrittäjille lukuisia mahdollisuuksia, Isotalo toteaa.

Alueen ensimmäiset asuintalot tulevat metroaseman läheisyyteen.

– Käynnistämme Finnoon ensimmäisen asuntokohteemme ennakkomarkkinoinnin syksyn aikana. Olemme olleet mukana kehittämässä aluetta vuodesta 2013, joten on hienoa, että hankkeiden käynnistyminen on nyt käsillä, kertoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanskasta.

Finnoo on uusi, meren ja metron äärelle syntyvä ekologinen asuin- ja työpaikka-alue, jota kehitetään kestävän kaupunkirakentamisen periaattein.

– Alue suunnitellaan ja kehitetään kokonaisuutena alusta alkaen, jolloin siellä on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa uusimpia rakentamisen ja suunnittelun jo toimiviksi todettuja ratkaisuja ilmastoviisaasti ja älykkäästi. Rakentamista ohjaavat kaupungin asettamat energiatehokkuusvaatimukset, kertoo Finnoon projektinjohtaja Kimmo Leivo

Finnoon alueella otetaan jäteveden lämpöä talteen ja alueelle on Leivon mukaan tulossa nollapäästöinen kaukolämpö ja -kylmä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 4. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 5. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 6. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 7. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 12. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Espoo kertoo maanantaina kasvomaskien jakelusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.