Espoo on myynyt ensimmäisen asuntotontin Finnoossa

Espoon kaupunki on tänään myynyt ensimmäisen asuntotontin uudesta meri- ja metrokaupunginosa Finnoosta. Kaupan toinen osapuoli on Skanska, joka rakentaa tontille kaksi kahdeksankerroksista taloa.

Viime vuoden lopulla Finnoon kaava lopulta hyväksyttiin. Kaavaa oli palloteltu jo pitkään. Toukokuun lopulla Espoo etsi rakentajia Finnoon kuudelle kerrostalolle Djupsundsbäckeniin.

Djupsundsbäckenin lisäksi Finnooseen tulee asuntoja metrokeskukseen, merelliseen Finnoonsatamaan ja viimeisenä toteutettavaan Finnoonkartanoon alueen pohjoisosassa.

Rakennusoikeutta tonteilla on yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä. Kohteiden rakentaminen käynnistyy arvion mukaan tämän vuoden lopulla. Finnoon ensimmäiset uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuoden 2021 alkupuolella.

Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo pitää Finnoota houkuttelevana kohteena rakentajille, yrityksille ja asukkaille.

– Finnooseen on kaavoitettu asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa ja julkisia palveluja. Kaupalliset palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön, mutta myös merenranta tarjoaa yrittäjille lukuisia mahdollisuuksia, Isotalo toteaa.

Alueen ensimmäiset asuintalot tulevat metroaseman läheisyyteen.

– Käynnistämme Finnoon ensimmäisen asuntokohteemme ennakkomarkkinoinnin syksyn aikana. Olemme olleet mukana kehittämässä aluetta vuodesta 2013, joten on hienoa, että hankkeiden käynnistyminen on nyt käsillä, kertoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanskasta.

Finnoo on uusi, meren ja metron äärelle syntyvä ekologinen asuin- ja työpaikka-alue, jota kehitetään kestävän kaupunkirakentamisen periaattein.

– Alue suunnitellaan ja kehitetään kokonaisuutena alusta alkaen, jolloin siellä on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa uusimpia rakentamisen ja suunnittelun jo toimiviksi todettuja ratkaisuja ilmastoviisaasti ja älykkäästi. Rakentamista ohjaavat kaupungin asettamat energiatehokkuusvaatimukset, kertoo Finnoon projektinjohtaja Kimmo Leivo

Finnoon alueella otetaan jäteveden lämpöä talteen ja alueelle on Leivon mukaan tulossa nollapäästöinen kaukolämpö ja -kylmä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut