Tapiolan katuryöstövyyhti laajeni – nuorin rikosepäilty vain 12-vuotias

Länsi-Uudenmaan poliisi on paljastanut lisää Tapiolassa ryöstöihin ja niiden yrityksiin epäiltyjä nuoria. Aiemmin poliisi selvitti kolmen nuoren osallisuutta Espoon Tapiolassa tehtyihin ryöstöihin, mutta nyt on löytynuyt neljäskin epäilty.

Tällä hetkellä poliisi tutkii kolmea ryöstöä ja kolmea ryöstön yritystä. Perjantaina kiinniotettujen kolmen nuoren lisäksi epäiltynä teosta on siis neljäs nuori henkilö.

Ryöstöt ja niiden yritykset tapahtuivat 21.–28. elokuuta välisenä aikana eri puolilla Tapiolaa. Yhteensä kuudelta asianomistajalta vietiin väkivallalla uhaten tai väkivaltaa käyttäen pienehköjä summia rahaa.

Poliisilla ei ole tiedossa, että epäillyt olisivat käyttäneet ryöstöjen yhteydessä mitään tekovälineitä. Asianomistajat eivät saaneet vakavia vammoja.

Yksi rikollisesta teosta epäilty henkilö on 12-vuotias ja vanhin 16-vuotias. Yli 15-vuotiaat ovat rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan, mutta alle 15-vuotiaalla rikosoikeudellista vastuuta ei ole.

– Epäillyt ovat avanneet kuulusteluissa tapahtumien kulkua ja osallisuuttaan tapahtumiin. Jatkamme esitutkintaa ja teemme tässä tutkittavana olevassa asiassa tiiviisti yhteistyötä lastensuojelun kanssa, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jyrki Kallio

Tapiolan ryöstöt ovat herättäneet nuorten keskuudessa keskustelua ja myös turvattomuuden tunnetta. Poliisin toive on, että nuoret kertovat ikävistäkin tapahtumista poliisille tai muulle aikuiselle matalalla kynnyksellä.

– Jos nuori joutuu uhkaavan tilanteen tai esimerkiksi ryöstön kohteeksi, kannustan ilmoittamaan tapahtuneesta välittömästi hätäkeskuksen, Kallio muistuttaa.

– Sekin toki sopii, että ottaa mahdollisimman pian tapahtumien jälkeen poliisin yhteyttä yhdessä esimerkiksi vanhempien kanssa, kuten osassa Tapiolan tapauksia tehtiin. Tärkeintä on saada tieto nopeasti poliisille, jotta me voimme auttaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut