Karamalmille syntymässä kampus – Leppävaaran lukio muuttaa helmikuussa

Huonokuntoinen Leppävaaran lukiorakennus oli määrä sulkea vuoden vaihteeseen mennessä. Väistötilat eivät kuitenkaan valmistu siihen mennessä. Sirpa Repo

Sirpa Repo

Leppävaaran lukiolle remontoidaan tiloja Nokian entiseen toimistokiinteistöön Karamalmille. Lukio rehtori Ismo-Olav Kjäldman kertoo, että koulun pitäisi päästä muuttamaan sinne ensi helmikuussa.

– Väistötilat valmistuvat silloin osoitteessa Karaportti 2, rehtori sanoo.

Hän iloitsee siitä, että pääsevät vihdoin pois vuonna 1959 valmistuneesta koulurakennuksesta.

–  Talo on purkukunnossa. Sekä oppilaat että henkilökunta ovat oireilleet täällä. Huonon sisäilman todentaminen on vienyt monta vuotta. Hyvä, että pääsemme pois täältä.

Lukion piti päästä väistötiloihin alunperin jo syyslukukauden alusta.

Rehtorin mukaan lukiolle saadaan ajanmukaiset ja toimivat opiskelutilat. Väistötiloissa on kuitenkin yksi suuri puute. Siellä ei ole liikunta- ja urheilutiloja.

Leppävaaran lukiossa on sekä yleislinja että urheilulinja.

– Karaportin tiloista on tehty alkuun viiden vuoden vuokrasopimus. En usko, että uusi koulu rakennetaan tuossa ajassa. Rakennus ei ole edes suunnittelutasolla investointiohjelmassa. Olemme Karaportissa ehkä jopa 10 vuotta, rehtori uumoilee.

Myös neljäsataa Metropolia-ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijaa on aloittanut opiskelunsa Karamalmilla, samassa osoitteessa Karaportti 2. Metropolia joutui jättämään Leppävaaran kampuksen äkillisesti maaliskuussa 2019 rakennuksen huonon kunnon vuoksi. Loput Leppävaaran toiminnoista muuttavat Karamalmille vaiheittain 2019–2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.