Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusimaa: Porvoon ampujien isä – ”Ironista joutua tähän maailmaan poikieni kautta”

Uusimaa–lehti on haastatellut Porvoon poliisiampumisista epäiltyjen miesten isää. Nuoruutensa Porvoossa viettänyt, nykyään Tukholmassa asuva Paul Murphy kertoo Uusimaalle, että tapahtumat tulivat hänelle totaalisena yllätyksenä.

– Tuli aivan nurkan takaa, ei jaksa uskoa todeksi.

Erityisen pahoillaan Murphy on porvoolaisten puolesta; sukulaisten ja ystävien. Poikiensa kanssa hän on ollut viime aikoina tekemisissä vähänlaisesti.

– Viime vuosina emme ole olleet niin tiiviissä yhteydessä missä haluaisin olla.

Suomessa on uutisoitu paljon Ruotsin jengiampumisista, ja julkisuudessa on spekuloitu niiden yhteydestä Porvoon tapahtumiin. Myös Murphy on seurannut Ruotsin tilannetta.

– Poliiseja kohtaan väkivalta on lisääntynyt erittäin paljon Ruotsissa viime aikoina. Se johtuu lähinnä eri rikollisjengien ansioista.

– Sitten kun poliisit saapuvat paikalle heitä kivitetään ja heitellään polttopulloilla, ja jopa ammutaan kohti.

Uusimaa–lehden haastattelema Murphy on kirjoittanut useita kirjoja, joissa käsitellään poliisia ja turvallisuusalaa.

– Nyt on todellakin ironista, että jouduin itse tähän maailmaan poikieni kautta, ja se koskettaa minua vielä enemmän. Olen kirjailija, joka kirjoittaa hyvin erilaisia kirjoja, en voi lopettaa työtäni sen takia, että poikani syyllistyy johonkin.

Uusimaa–lehden artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.