Revontulien ihaileminen voi olla viikonloppuna mahdollista koko maassa – saattavat näkyä joko lauantaina tai sunnuntaina

Revontulien näkymiseen on hyvä mahdollisuus lauantai-illasta alkaen ehkä jopa koko Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Tuolloin maapallolle saapuu Auringon koronan aukosta nopea aurinkotuulen virtaus. Sen nopeuden odotetaan ylittävän 700 kilometriä sekunnissa, mikä aiheuttaa hyvin todennäköisesti heikon magneettisen myrskyn (G1 / Kp 5). Kohtalainen magneettinen myrsky (G2 / Kp 6) on myös mahdollinen.

Mikäli magneettinen myrsky tapahtuu keskiyön tienoilla Suomen paikallista aikaa, revontulia esiintyy laajalti, Ilmatieteen laitos kertoo avaruussääsivuillaan.

Aktiivisuuden alkuaika tosin on vielä epävarmaa. Revontulia voi nähdä joko lauantai-iltana tai vasta sunnuntaina. Lauantaihin asti avaruussää on rauhallinen.

Komeimmat revontulet nähdään todennäköisimmin heti ensimmäisenä yönä aukkotuulen saavuttua, mutta jälkinäytöksiä voi tulla vielä parina seuraavana yönä, Ilmatieteen laitos kertoo sivuillaan.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut