Espoon kaupunki on jättämässä paperi- ja liikuntasetelit historiaan – "kallista ja aikaa vievää"

Espoon kaupunki lopettaa paperisten liikunta- ja kulttuurisetelien vastaanottamisen omissa palvelu- ja myyntipisteissään 1.1.2020. Muutos koskee kaikkia liikuntapalveluita ja suosittuja uimahalleja sekä asiointipisteitä, jotka ovat välittäneet kulttuurilippuja.

Palveluntuottajilta saamansa palautteen perusteella ePassi odottaa saman trendin jatkuvan myös muissa henkilöstöetujen maksuvälineissä, kuten lounasseteleissä.

– Ei ole kenenkään edun mukaista pyörittää paperisia seteleitä paikasta toiseen nykyisessä sähköisessä maailmassa. Mobiilit henkilöstöedut ovat myös ekologisesti kestävämpi ratkaisu kuin setelit tai muovikortit, toteaa ePassin toimitusjohtaja Risto Virkkala tiedotteessa.

E-passin tiedotteessa todetaan sähköisen maksuvälineen olevan nykyaikainen vaihtoehto paperiseteleille. Se poistaa henkilöstöetujen maksamiseen ja maksujen vastaanottamiseen liittyvän manuaalisen työn ja niiden käyttöä pystytään seuraamaan reaaliajassa.

Tiedotteen mukaan paperisten liikunta- ja kulttuurisetelien hallinnointi on ollut raskasta sekä työnantajille että palveluntarjoajille. Niihin on myös on liittynyt työnantajille turhia kustannuksia hävikistä, joka on aiheutunut käyttämättä jääneistä seteleistä.

Espoon kaupunki oli ensimmäinen merkittävä palveluntuottaja, joka hyväksyi sähköisen henkilöstöedun maksuvälineen jo vuonna 2009.

– Espoon kaupunki luopuu paperisten liikunta- ja kulttuurisetelien käsittelystä edistääkseen sähköistä asiointia. Paperisetelien käsittely on kallista ja aikaa vievää, eikä manuaaliprosessin ylläpitäminen ole perusteltua, kun nykyaikaisempia ja kustannustehokkaampia vaihtoehtoja on yleisesti saatavilla, vahvistaa Espoon kaupungin taloushallintoasiantuntija Päivi Nyholm

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut