Espoon kaupunki on jättämässä paperi- ja liikuntasetelit historiaan – "kallista ja aikaa vievää"

Kaupunki lopettaa liikunta- ja kulttuurisetelien vastaanottamisen omissa palvelu- ja myyntipisteissään 1.1.2020. Aalto Risto

toimitus

Espoon kaupunki lopettaa paperisten liikunta- ja kulttuurisetelien vastaanottamisen omissa palvelu- ja myyntipisteissään 1.1.2020. Muutos koskee kaikkia liikuntapalveluita ja suosittuja uimahalleja sekä asiointipisteitä, jotka ovat välittäneet kulttuurilippuja.

Palveluntuottajilta saamansa palautteen perusteella ePassi odottaa saman trendin jatkuvan myös muissa henkilöstöetujen maksuvälineissä, kuten lounasseteleissä.

– Ei ole kenenkään edun mukaista pyörittää paperisia seteleitä paikasta toiseen nykyisessä sähköisessä maailmassa. Mobiilit henkilöstöedut ovat myös ekologisesti kestävämpi ratkaisu kuin setelit tai muovikortit, toteaa ePassin toimitusjohtaja Risto Virkkala tiedotteessa.

E-passin tiedotteessa todetaan sähköisen maksuvälineen olevan nykyaikainen vaihtoehto paperiseteleille. Se poistaa henkilöstöetujen maksamiseen ja maksujen vastaanottamiseen liittyvän manuaalisen työn ja niiden käyttöä pystytään seuraamaan reaaliajassa.

Tiedotteen mukaan paperisten liikunta- ja kulttuurisetelien hallinnointi on ollut raskasta sekä työnantajille että palveluntarjoajille. Niihin on myös on liittynyt työnantajille turhia kustannuksia hävikistä, joka on aiheutunut käyttämättä jääneistä seteleistä.

Espoon kaupunki oli ensimmäinen merkittävä palveluntuottaja, joka hyväksyi sähköisen henkilöstöedun maksuvälineen jo vuonna 2009.

– Espoon kaupunki luopuu paperisten liikunta- ja kulttuurisetelien käsittelystä edistääkseen sähköistä asiointia. Paperisetelien käsittely on kallista ja aikaa vievää, eikä manuaaliprosessin ylläpitäminen ole perusteltua, kun nykyaikaisempia ja kustannustehokkaampia vaihtoehtoja on yleisesti saatavilla, vahvistaa Espoon kaupungin taloushallintoasiantuntija Päivi Nyholm

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 7. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 8. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 9. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 10. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 11. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 12. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 13. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.