Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee: Teini-ikäisten katujengi ryöstänyt nuoria Tapiolassa – äiti kertoo 14-vuotiaan tytön pelonhetkistä

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos vahvistaa tutkivansa useita Tapiolan alueella 21.–28.8. ilta-aikaan tehtyjä katuryöstöjä.

Rikosten kohteina on etupäässä ollut poliisin mukaan noin 13–16-vuotiaita nuoria, joilta on uhkailemalla anastettu pienehköjä summia rahaa.

Poliisi otti torstaina kiinni kolme 15–16-vuotiasta nuorta, joiden osallisuutta rikoksiin selvitetään. Asianosaisten kuulustelut ovat käynnissä. Poliisin mukaan nuoret ovat espoolaisia.

– Rikosten selvittämisen turvaamiseksi ei tutkinnasta voi tässä vaiheessa kertoa tarkemmin. Tutkinnasta tiedotetaan lisää ensi viikon aikana, poliisi kertoo tiedotteessa.

Länsiväylä-lehden tietojen mukaan muutaman pojan joukko on aiheuttanut pelkoa Tapiolassa käymällä yksin liikkuvien nuorten kimppuun. Asiasta on käyty keskustelua alueen Facebook-ryhmissä.

Länsiväylään yhteyttä ottanut äiti kertoo 14-vuotiaan tyttärensä joutuneen poikajoukon uhkailemaksi keskiviikkona.

Äiti kertoo, että kolme poikaa oli alkanut seurata tytärtä tämän ollessa yksin liikkeellä Sepon koulun lähistöllä ennen kello kuutta. Pojat olivat vaatineet rahaa, ja yksi oli lopulta lähtenyt juoksemaan tytön perään. Tyttö oli äidin kertomaan mukaan ehtinyt juuri ja juuri juosta kotiinsa turvaan.

– Tyttö oli aivan sokissa ja aamulla jouduimme viemään hänet kouluun, koska hän ei uskaltanut mennä yksin, äiti kertoo.

Äiti teki tapahtumasta heti rikosilmoituksen. Samana iltana selvisi myös, että tytön kaverit olivat kokeneet vastaavaa.

– Vastaavista tapahtumista on ollut puhetta myös Tapiolan Puskaradio -Facebook-ryhmässä. Lapsia on yritetty ryöstää tai jopa hakattu, äiti kertoo.

Myös MTV Uutiset kertoi torstaina seitsemän nuoren joukon käyneen yksin liikkeellä olleen 16-vuotiaan kimppuun Tapiolassa ja vaatineen tältä rahaa. Osa nuorista oli varustautunut nyrkkiraudoin. MTV Uutisten mukaan poliisi on vahvistanut, että tapauksesta oli tehty rikosilmoitus.