Espoon säästöt uhkaavat siirtää miljoonia koulu- ja päiväkotihankkeilta ja Tapiolan uimahallilta

Tapiolan uimahalli ja Meritorin koulu. Muun muassa näiltä hankkeilta Espoon on tarkoitus vähentää miljoonien eurojen edestä määrärahoja tältä vuodelta.

Tapiolan uimahallilta rahaa on lähdössä 5,75 miljoonaa ja Kivenlahdessa sijaitsevalta Meritorin koululta noin 4,56 miljoonaa euroa. Määrärahaa on tarkoitus vähentää myös eräiltä muilta koulu- ja päiväkotihankkeilta, kuten Jousenkaaren koululta ja Vermon päiväkodilta.

Määrärahojen vähentäminen ja kaupungin taloustilanne olivat Espoon kaupunginhallituksen esityslistalla maanantaina. Se jätti esityksen pöydälle ensi viikon kokoukseen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok.) sanoo, että määrärahaa on tarkoitus vähentää kohteista, joiden tilanne ei tällä haavaa edellytä niin suurta rahasummaa.

Esimerkiksi suljetun Tapiolan uimahallin kohtalo on auki, sillä hallin purkamisesta ja korvaamisesta uudella ei ole päätetty. Valmistelussa on myös arkkitehtikilpailu mahdollisesta korvaavasta uimahallista.

Meritorin koulu taas on peruskorjauksessa, ja oppilaat käyvät koulua väistötiloissa. Korjauksen kustannuksista suurin osa toteutuu Markkulan mukaan vasta ensi vuonna.

Määrärahojen vähentäminen Meritorin kouluhankkeelta ei Markkulan mukaan tarkoittaisi korjaustöiden viivästymistä ja oppilaiden väistön pitkittymistä.

– Kohteet on käyty huolella läpi, jotta koulut saataisiin etenemään mahdollisimman hyvin ja nopeasti ja jotta väistöt olisivat mahdollisimman lyhyitä, Markkula sanoo.

Markkulan mukaan tarkoitus on siirtää määrärahoja samalla joihinkin sellaisiin kohteisiin, joiden suunnittelu tai rakentamisen vaihe edellyttävät lisää rahaa.

Määrärahaa ollaan lisäämässä esimerkiksi Haukilahden päiväkodille ja kirjastolle, jotka ovat jo aloittaneet toimintansa uudisrakennuksessa. Tilapalvelut-liikelaitoksen heinäkuun osavuosikatsauksen mukaan hankkeen viimeiset maksuerät siirtyivät maksettaviksi tälle vuodelle.

Määrärahamuutokset menevät myöhemmin vielä Espoon valtuuston käsiteltäviksi.

Otsikkoa muokattu 28.8.2019: Vaihdettu sanan viedä tilalle sana siirtää.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut