Etelä-Suomea huuhtovat rankkasateet piiskaavat pahiten Helsinkiä: Kadut ja kellarit tulvivat – "Useissa paikoissa polviin asti vettä"

Rankkasade on pitänyt Helsingin pelastuslaitoksen kiireisenä perjantaiaamuna. Useammat kadut ja kellarit tulvivat Helsingin keskustassa.

Vettä on useammissa paikoissa polveen asti.

– Viemärit eivät ehdi imeä koko rankkasademäärää tällä hetkellä. Olemme varautuneet lisäresurssein eli ottamalla sopimuspalokuntalaisia varikolle, kertoo palomestari Saku Strömberg

Helsingin pyörätie Baanalla vesi putosi kuin suihkussa aamulla. Helsingin kaupunkiympäristön toimiala latasi tilanteesta videon Twitteriin.

Vesiputous asfalttiviidakossa. Pyörän pesu työmatkalla. #Helsinki#syssy#sääpic.twitter.com/OFusbjKa8U — Kaupunkiympäristö (@HelsinkiKymp) August 23, 2019

Helsingin pelastuslaitokselta kerrottiin kello 9.30 jälkeen, että sateen takia pelastuslaitokselle olitullut jo 13 vahingontorjuntatehtävää. Myöhemmin pelastuslaitos kertoi, että tehtäviä oli aamun aikana liki kolmekymmentä.

–Sade jatkuu yöhön saakka, joten tulvaherkillä alueilla kiinteistöjen on syytä varautua vahinkojen ehkäisyyn ja torjuntaan, pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

Ohjeita tulvatilateisiin saat täältä.

LUE MYÖS: Vesi tulvi Elielinaukion parkkihalliin ja kauppakeskus Kaareen

Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudellemaalle. Meteorologit kertoivat perjantaina, että matalapaine on saapunut lännestä ja rankimmin se on iskenyt Helsinkiin.

– Vettä on satanut etelässä 25–50 milliä. Eniten vettä on tullut Kaisaniemessä, noin 54 milliä 12 tunnin aikana, meteorologit kertoivat Twitterissä.

Hyvää huomenta Kumpulasta! Matalapaine on saapunut lännestä. Vettä on satanut etelässä 25-50 mm. Eniten vettä on tullut Kaisaniemessä ~54mm/12h.#sataasataaropisee#vesisadepic.twitter.com/pF4hlTnDmf — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) August 23, 2019

Sateen johdosta tähän mennessä pelastuslaitokselle jo 13 #vahingontorjunta'tehtävää. #Sade jatkuu yöhön saakka, joten tulvaherkillä alueilla kiinteistöjen on syytä varautua vahinkojen ehkäisyyn ja torjuntaan. Ohjeita tulvatilateisiin saat täältä https://t.co/atJwIy1HaH#Helsinkipic.twitter.com/BpyZ8ia3fl — Pelastuslaitos HKI (@brankkarit) August 23, 2019