Mediatalo Keskisuomalaisen tulos parani 67 prosenttia – yhtiöltä positiivinen tulosvaroitus

Vesa-Pekka Kangaskorpi on Medialiiton hallituksen puheenjohtaja ja Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja. Keskisuomalainen

toimitus

Pörssiyhtiö Keskisuomalainen Oyj ylsi mainioon tulokseen tammi–kesäkuussa.

Yhtiön liikevaihto ja operatiivinen tulos kasvoivat roimasti verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Luvut olivat niin hyvät, että yhtiö antoi torstaina koko vuoden voittoa koskevan positiivisen tulosvaroituksen.

Liikevoittoa kertyi alkuvuonna 7,1 miljoonaa euroa, jossa on kasvua peräti 67,1 prosenttia. Tilikauden tulos kasvoi 57,5 prosenttia 6,1 miljoonaan euroon.

Liikevaihto oli 112,5 miljoonaa euroa, jossa on kasvua 35,6 prosenttia.

Huimien kasvuprosenttien taustalla ovat yritysostot sekä kasvanut digitaalinen liiketoiminta.

Keskisuomalainen osti Kaakon viestinnän viime huhtikuussa 14,2 miljoonalla eurolla ja Suomen Suoramainonnan viime tammikuussa kahdella miljoonalla eurolla. Myös hieman aiemmin ostettu markkinatutkimusyhtiö Iro Research on menestynyt hyvin.

Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan yritysostot olivat erittäin onnistuneita ja kasvu oli kannattavaa.

Myös suhteellinen kannattavuus parani: liikevoittoprosentti nousi 5,1:stä 6,3:een.

– Kannattavuutemme ei ole vielä tavoitteidemme mukainen, mutta se mahdollistaa yrityksen strategian mukaisen kehittämisen turvaten omistaja-arvoa, Kangaskorpi sanoo.

Hänen mukaansa koko vuoden liikevaihto tulee olemaan yhtiön historian korkein.

– Uskomme myös vertailukelpoisen operatiivisen liikevoiton koko vuoden osalta paranevan selvästi edelliseen vuoteen verrattuna.

Kangaskorpi kertoo, että konserni pyrkii hakemaan kasvua yritysostoilla myös tulevaisuudessa sopivien tilaisuuksien tullessa eteen.

Vaikka digitaalinen media kasvaa eri muodoissaan, niin uskon että paperinen lehti säilyy vielä elinvoimaisena 20–30 vuotta osana kattavaa monikanavaista mediatarjontaamme.

Laajentumisen myötä Jyväskylässä pääkonttoria pitävän konsernin keskimääräinen työntekijämäärä on noussut kokopäiväisiksi muutettuna 2 496 henkilöön.

Suomen Suoramainonnan osuus henkilömäärästä on 820 henkilöä ja Kaakon Viestinnän sekä ESV-Paikallismedioiden 355 henkilöä.

– Iso kiitos henkilöstölle, se on tehnyt hyvää työtä, Kangaskorpi sanoo.

Hän ei kuitenkaan lupaa työntekijöille helppoja aikoja, sillä mediamurros haastaa toimialaa jatkuvasti. Myös heikkenevät yleiset talousnäkymät ovat uhka suhdanneherkälle alalle.

– Joudumme tehostamaan toimintaamme myös jatkossa. Tehostaminen on luonnollisesti aina entistä haastavampaa, mutta välttämätöntä, jotta pystymme turvaamaan jatkuvuuden liiketoiminnalle erittäin kovassa kilpailutilanteessa ja vaikeassa toimintaympäristössä.

– Tehokkaammalla toiminnalla pyrimme vapauttamaan resursseja sinne, missä niitä tarvitaan. Asiakkaat, kuten lukijat ja ilmoittajat ovat etusijalla. Pyrimme tekemään entistä parempia tuotteita ja se vaatii tekijöitä, Kangaskorpi linjaa.

Hän lupaa, että yhtiö jatkaa tuotteidensa uudistamista. Erityinen painopistealue ovat uudet digitaaliset tuotteet kuten digitaaliset näyttöpinnat joukkoliikennevälineissä.

–Vaikka digitaalinen media kasvaa eri muodoissaan, niin uskon että paperinen lehti säilyy vielä elinvoimaisena 20–30 vuotta osana kattavaa monikanavaista mediatarjontaamme, Vesa-Pekka Kangaskorpi ennustaa.

Keskisuomalainen laajentaa ensi vuonna radioliiketoimintaansa. Yhtiö hakee parhaillaan uusia ihmisiä tähän toimintaan.

Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Teksti: Ilkka Hartio

Aiheeseen liittyvää

 1. Mediatalo Keskisuomalaisen johtoryhmään uusia ihmisiä – taustalla konsernin voimakas kasvu
  1.7.2019 9:18
 2. Mediatalo Keskisuomalainen teki jälleen kaupat – Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti mukaan kasvavaan lehtiperheeseen
  27.6.2019 9:40
 3. Mediatalo Keskisuomalainen kasvoi 2010-luvulla neljännesmiljardin yhtiöksi – "Meidän täytyy vielä kasvattaa kokonaisuutta"
  5.4.2019 18:37
 4. Keskisuomalainen-konserni laajentaa suurkaupalla Kaakkois-Suomeen, osti 15 lehteä – Kangaskorpi: "Haluamme olla toimija, emme toiminnan kohde"
  5.4.2019 14:34
 5. Keskisuomalainen mukaan e-urheiluun – yhteistyö alkoi KOVA Esportsin taustayhtiön kanssa
  2.4.2019 12:33
 6. Mediatalo Keskisuomalaisen liikevaihto ja tulos putosivat – loppuvuosi oli kuitenkin edellisvuotta parempi
  20.2.2019 15:16

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut