Espoo lisännyt valvontakäyntejä: Kolmessa hoivakodissa vakavia puutteita

Kolmessa Espoossa toimivassa hoivakodissa on todettu sellaisia epäkohtia, ettei niihin ole voitu sijoittaa uusia asukkaita huhti–kesäkuussa.

Espoon kaupunki seuraa tehostettuun valvontaan otettujen hoivakotien epäkohtien korjautumista muun muassa seurantakäynneillä.

Palveluntuottajilta pyydettiin 43 erillistä selvitystä suunnitelluista ja toteutetuista toimenpiteistä valvonnassa havaittujen epäkohtien korjaamiseksi.

Espoo on lisännyt hoivakotien valvontaa tänä vuonna. Huhti–kesäkuun aikana pitkäaikaishoidon valvonnan työntekijät tekivät yhteensä 35 valvontakäyntiä hoivakoteihin. Käynneistä 15 tehtiin ennalta ilmoittamatta.

Vuonna 2018 vastaavana aikana tehtiin yhteensä 22 käyntiä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on kehottanut toimialaa tehostamaan hoivakotien valvontaa ja raportoimaan käynneistä ja epäkohdista lautakunnalle kolmen kuukauden välein. Lautakunta perehtyy valvonnan toiseen osavuosikatsaukseen kokouksessaan torstaina.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut