Tunnuslukukortti ei enää riitä tunnistautumiseen – muutos astuu voimaan nyt myös Kelan palveluissa

Syyskuussa voimaan astuvat muutokset pankkien tarjoamiin tunnistusmenetelmiin koskevat myös Kelan verkkoasiointipalvelua ja Omakantaa, joissa on käytössä suomi.fi-tunnistus.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että pankkien tarjoamat paperiset tunnuslukutaulukot eivät enää riitä tunnistautumisen välineeksi. Osa pankeista on korvannut tunnuslukutaulukot kokonaan erilaisilla sovelluksilla tai sormenjäljellä, osa käyttää tunnuslukutaulukoita vielä muiden tunnistusmenetelmien ohella.

Muutokset johtuvat uudistetusta maksupalvelulaista, joka asettaa uusia vaatimuksia pankkien tarjoamille tunnistusmenetelmille. Jatkossa palveluihin tulee kirjautua menetelmällä, joka täyttää vahvan tunnistamisen määritelmän.

Jos käytät tunnistautumiseen verkkopankkitunnuksia, mahdolliset muutokset kannattaa tarkistaa omasta pankista.

Kelan asiointipalveluun ja Omakantaan voi tunnistautua pankkitunnusten lisäksi varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Näihin tunnistustapoihin ei ole tulossa muutoksia.

Juttua korjattu 26.8. klo 17.40. Kelan korjatun tiedotteen mukaan vain Nordea ja Danske Bank ovat ilmoittaneet luopuvansa perinteisistä tunnuslukutaulukoista suomi.fi-tunnistuksessa. Muiden pankkien asiakkaat voivat Kelan saamien tietojen mukaan jatkaa tunnuslukutaulukkojen käyttöä suomi.fi-tunnistuksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut