Matinkylän uimahallin hinta nousi miljoonilla – kävijälle se ei näy mitenkään

Havainnekuva Matinkylän uimahallista. Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Sirkku Aalto

Matinkylän uimahallin arvioitu hinta on noussut Espoon päättäjien aiemmin hyväksymästä arviosta, vaikka sinne ei ole tulossa erillisen hyppyaltaan tapaisia lisäyksiä.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi vuonna 2016 Matinkylän uimahallin hankesuunnitelman, jossa hankkeen kattohinta oli 27,4 miljoonaa euroa.

Nyt uimahallin arvioidaan maksavan väestönsuojapaikkoineen noin 32,5 miljoonaa euroa.

– Rakentaminen maksaa pääkaupunkiseudulla enemmän tänä päivänä. Hinnannousu johtuu yksinkertaisesti siitä, kertoo Kiinteistö Oy Matinkylän uimahallin toimitusjohtaja Maarit Elo

Espoon kaupunginhallitus myönsi maanantaina luvan Matinkylän uimahallin rakentamisen aloittamiseen. Ennen kuin hallin rakentaminen voi alkaa, kiinteistöyhtiön hallituksen on vielä hyväksyttävä urakkatarjoukset.

Matinkylän uimahallia on määrä alkaa rakentaa syksyllä. Hallin on tarkoitus valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä.

Hallin rakentamisen aloitus on myöhästynyt aiemmasta arviosta. Vielä alkuvuonna arvio oli, että Tynnyripuistoon kauppakeskus Ison Omenan läheisyyteen nousevan hallin rakentaminen alkaisi keväällä ja että siellä uitaisiin syksyllä 2021 (LV 23.1.).

– Hallin avaaminen voi viivästyä muutamalla kuukaudella, mutta puhumme joka tapauksessa loppuvuodesta 2021, liikuntapalvelupäällikkö Jarmo Ikävalko Espoon kaupungilta sanoi Länsiväylälle kesäkuussa (LV 26.6.).

Matinkylän uimahalliin tulee kahdeksanratainen 50 metrin allas, joka on jaettavissa 25 metrin radoiksi kaksiosaisella välisillalla. Lisäksi sinne on tulossa muun muassa monitoimiallas, opetusallas ja kahluuallas.

Alun perin halliin kaavailtiin nykyistä enemmänkin vesipinta-alaa, mutta hallisuunnitelmia piti karsia kustannusten ja tontin ahtauden takia. Esimerkiksi erillisestä hyppyaltaasta luovuttiin.

Aiheeseen liittyvää

 1. Matinkylän uimahallin rakentaminen ei ole vielä alkanut – "Hallin avaaminen voi viivästyä muutamalla kuukaudella"
  26.6.2019 8:45
 2. Matinkylässä uidaan syksyllä 2021 – katso havainnekuvat uimahallista
  23.1.2019 6:40
 3. Nyt se on lähellä: Matinkylän uimahallin päätökset loppusuoralla, rakennustyöt alkaisivat jo ensi vuonna
  14.12.2018 6:45
 4. Uimahallipula jatkuu Espoossa vielä pitkään – Matinkylän uimahallista tulossa torso
  27.8.2016 7:30

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut