USU: Vanhusten hoivakodeissa on edelleen ongelmia – Attendo sai 200 000 euron uhkasakon

Iäkkäille porvoolaisille toimintaa ja palveluja järjestäville yhteisöillä on tilaisuus lähteä mukaan messuille, joiden teemana on vanhuuteen varautuminen. Kuvituskuva. Tuija Manninen

toimitus

Suomea alkuvuonna ravisuttaneet vanhusten hoivakotien ongelmat eivät ole poistuneet, sanoo valvonnasta vastaavan lupa- ja valvontaviraston Valviran ylijohtaja Markus Henriksson Uutissuomalaiselle (USU)

Viimeksi heinäkuussa Attendon Kangasalla sijaitseva hoivakoti Herttuatar sai aluehallintovirastolta 200 000 euron uhkasakon henkilöstövajeen ja lääkehoidon puutteiden takia.

– Meillä on edelleen aivan liikaa yksiköitä, joiden toiminnassa on vakavia epäkohtia, Henriksson toteaa USU:lle.

Hänen mukaansa suurimmassa osassa yksiköitä asiat ovat kunnossa. Työtä kokonaistilanteen parantamiseksi on kuitenkin hänen mukaansa tehtävä vielä paljon.

Henrikssonin mukaan sosiaalihuollossa potilasturvallisuusasenteet ovat jääneet jälkeen terveydenhuollon käytäntöjä.

– Tässä on ollut selkeä ero. Terveydenhuollossa asiaan on viimeisen 10–15 vuoden aikana kiinnitetty hyvin paljon huomiota. Ja kun valvontaviranomainen on antanut ohjausta, se myös otetaan vakavasti, Henriksson sanoo USU:lle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut