Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaaraan muuttanut Galleria Aarni täydentää kauppakeskus Sellon palveluita

Espoon Kuvataiteilijat ry juhlii 50-vuotista taivaltaan Espoolainen taide 50 vuotta -näyttelyllä uusissa tiloissa kauppakeskus Sellossa Leppävaarassa, jonne Galleria Aarni ja Espoon Taidelainaamo muuttivat Tapiolasta.

Avajaisten alla Espoon kuvataiteilijoidenj puheenjohtaja Tatu Vuorio ja näyttelykoordinaattori Seela Petra huokuvat iloa ja ylpeyttä uusista tiloista. Jo heinäkuussa avannut Taidelainaamo ja juhlanäyttelyn rakentaminen ovat herättäneet paljon kiinnostusta.

– Jos saamme tänne päivittäin 50–100 kävijää, niin se tekee merkittävän määrän kuukaudessa, Vuorio sanoo.

Espoon kuvataiteilijat tuskastuivat Tapiolan Heikintorin tilanteeseen ja alkoivat etsiä uutta galleriaa. Ratkaisu löytyi kauppakeskus Sellosta.

– Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu kauppakeskusten tulevaisuudesta ja siitä, että asiakkaat tulevat ostosten tekemisen lisäksi viihtymään. Me voimme tuoda kauppakeskukseen lisää tarjontaa, joka palvelee sekä asiakkaita että kauppakeskusta, Vuorio sanoo.

Galleria Aarnilla ja Taidelainaamolla on Sellossa paljon isommat tilat kuin niillä oli Heikintorilla. Sekä kauppakeskus että Espoon kaupunki ovat halukkaita tekemään yhteistyötä gallerian toiminnan kehittämiseksi.

– Galleria Aarnin tilassa on luonnonvaloa ja se on kuvataiteelle tärkeä asia, Petra sanoo.

Vilkkaassa kauppakeskuksessa toimiva galleria tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden rauhoittua taiteen äärelle. Näytteilleasettajille galleriaa voi markkinoida sillä, että kävijävirta on taattu.

– Taidelainaamossa on jo näkynyt kävijäkunnan monipuolistuminen, Hanna Nyman sanoo.

Myös Espoon kuvataiteilijoiden jäsenet ovat ottaneet uutisen uudesta galleriasta tyytyväisinä vastaan.

Taidelainaamoon on tullut paljon uusia teoksia ja sen toimintaan on tullut mukaan uusia taiteilijoita.

– Olen myös saanut taiteilijoilta paljon kyselyjä siitä, miten yhdistykseen voi liittyä ja miten teoksiaan saa taidelainaamoon, Vuorio mainitsee.

Galleria Aarnin käytössä on noin 150 neliön tila ja Taidelainaamolla noin 80 neliön tila. Sen lisäksi on vielä varasto- ja toimistotilaa. Galleria Aarnin tila on muunneltava, joten sitä voi käyttää yhtenä, kahtena tai kolmena tilana.

Näytteilleasettajat maksavat näyttelytilasta vuokraa, mutta tulevaisuuden tavoitteena on, että taiteilijat saisivat tilan käyttöönsä maksutta. Kaikilla taiteilijoilla ei ole varaa vuokraan.

– Maksuttomuus avaisi gallerian ovet myös nuorille, aloitteleville taiteilijoille, wow-taiteelle ja entistä monipuolisemmalle tarjonnalle.

Espoolainen taide 50 vuotta -näyttelyssä on nähtävillä noin 150 teosta. Sen teemana on espoolaisen taiteen monimuotoisuus, monikulttuurisuus, kantaaottavuus, rohkeus, perinteisyys ja avoimuus. Näyttely esittelee ja tekee näkyväksi niitä aiheita, muotoja ja mielikuvia, joita espoolainen kuvataide tänä päivänä käsittelee. Näyttelyyn saivat tarjota teoksiaan kaikki Espoossa toimivat ammattitaiteilijat ja näyttelytoimikunta jurytti teokset.

– Tarjottujen teosten taso oli tosi hyvä. Esillä on erilaisia tyylisuuntia edustavia teoksia ja maalausten lisäksi nähtävillä on valokuvataidetta, käsitetaidetta ja yksi videoteos, näyttelytoimikunnan jäsen Antti Minkkinen toteaa.

Lokakuussa nähdään toinen merkittävä yhteisnäyttely Taiteiden havinaa, joka toteutetaan yhteistyössä myös 50 vuotta täyttävän Espoon kirjailijat ry:n kanssa. Mukana on eri vuosikymmenillä syntyneitä espoolaisia Suomen taidemaalariliiton jäseniä. Näyttely on myös osa taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlavuotta.