Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hajotitko kupin Arabian tai Iittalan astiastostasi? Vanhoja voi ostaa pian ympäri maan – "Näillä on tunnearvoa"

Käytettyjä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita myyvä sekä ostava Vintage-palvelu laajenee tällä viikolla kymmeneen uuteen myymälään ja vuoden loppuun mennessä kaikkiin Iittalan Suomen myymälöihin.

– Meillä kierrätys alkaa lokakuussa, Järvenpään Iittala Outletin myymäläpäällikkö Mari Mustonen kertoo.

Tarkka päivä ei ole vielä myymälän tiedossa.

Kun tieto kierrätysmahdollisuudesta kevättalvella julkistettiin, Järvenpään Iittalaan alkoi tulvia kyselyitä.

– Niitä on tullut lähes päivittäin. Asiakkaita on kiinnostanut jokseenkin yhtä paljon astioiden myyminen kuin niiden ostaminenkin, Mustonen toteaa.

Jos vanhaa astiastoa haluaa täydentää, ainoa vaihtoehto voi olla vanha ja käytetty osa, koska uusia ei enää valmisteta. Esimerkiksi Myrna-sarja ei ole enää vuosiin ollut tuotannossa.

– Vanhoihin astioihin liittyy muistoja. Niillä on tunnearvoa. Ihmiset ovat pettyneitä, jos jokin osa – vaikkapa kahvikuppi – menee rikki eikä sen tilalle saa uutta.

Järvenpäätä lähin Vintage-palvelun jo aloittanut Iiittalan myymälä löytyy Vantaan Tammistosta.

– Sinne mekin olemme palvelusta kyselleet asiakkaat ohjanneet ja ohjaamme jatkossakin siihen asti, kunnes kierrätys Järvenpäässä alkaa.

Astioita myyntiin tuova asiakas voi valita, ottaako hän maksun käteisenä vai Iittalan lahjakorttina.

– Lahjakortin valinnut saa hieman suuremman korvauksen, Mustonen vinkkaa.

Koska astiat hinnoitellaan käyttöarvon mukaisesti, erityisen vanhat ja erikoiset esineet kannattaa myydä antiikkiliikkeiden kautta.

Palvelun kautta voi kierrättää myös muiden valmistajien rikkoontuneita tai huonokuntoisia lasisia ja keraamisia käyttöastioita.

– Niitä eivät Iittalan myymälät osta eivätkä myy, mutta ne toimitetaan rakennusteollisuuden materiaaleiksi, Vintagesta vastaava Lotta Eskolin selvittää.

Samoin toimitaan myyntiin kelpaamattomien Iittalan ja Arabian astioiden kanssa.