Arttu Wiskari tekee ravintolaunelmastaan totta Kivenlahdessa – "Omannäköisessä" paikassa on huippuäänentoisto, hyvät burgerit ja pöytä Teemu Selänteelle

Arttu Wiskarin ravintolasta on tulossa muusikon ja lauluntekijän sanoin "omannäköinen". Wiskarilaksi nimetty ravintola avataan entisen Stone Bay Innin paikalle Kivenlahdessa lauantaina.

Wiskari on ideoinut erityisesti ravintolan viihdepuolta, sitä kuinka asiakkaat saadaan viihtymään ja ottamaan paikka omakseen.

– Mähän olen kaikki viikonloput kapakoissa töissä, hän perustelee.

Ravintolaan tulee muun muassa jääkiekkoilija Teemu Selänteelle omistettu pöytä. Wiskari vieraili äskettäin ystävänsä Selänteen ravintolassa Kaliforniassa.

Vuodet tien päällä ovat kerryttäneet näkemystä viihtyisyystekijöistä.

– Tunnelmat on hyvät, on kiva tehdä jotain muutakin kuin vain istua keikka-autossa, Wiskari letkauttaa.

Paikka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Wiskarien kodista. Espoossa sijaitsee myös Wiskarin levy-yhtiö Mökkitie Records.

Wiskari kertoo haaveilleensa puolisonsa Pauliinan kanssa oman ravintolan perustamisesta jo pitkään. Puoliso on ammatiltaan kokki.

Kun vanha Stone Bay Innin paikka vapautui, päättivät he tarttua tilaisuuteen yhdessä vantaalaisen ystäväpariskunta Katariina ja Jari Halosen kanssa.

Jari Halonen kertoo ravintolahankkeen käynnistyneen kepeästä "heitosta".

– Vaimo on yrittäjä ja hän oli voivotellut Pauliinalle työkuvioitaan. Stone Bay Innissä työskennellyt Satu Airaksinen oli juuri kertonut Pauliinalle ravintolan olevan myynnissä. Pauliina huikkasi vaimolleni, että ostetaan baari ja vaimo huusi mulle, että ostetaanko baari. Huusin takaisin, että minne voi pistää rahat. Sitten Arttu otti yhteyttä, Halonen kuvailee.

Idea baarista saatiin kesäkuun vaihteessa ja vajaassa kuukaudessa ravintola oli heidän.

Wiskarilasta tulee saamaan kotiruokatyyppistä lounasta. Iltaisin on tarjolla pubimenu kanansiipineen, ribseineen ja hampurilaisineen. Kokkaamisen Wiskari aikoo jättää hyvän lopputuloksen takaamiseksi suosiolla muille.

– Olen oppinut arvostamaan sitä, jos illalla saa hyvän hampurilaisen. Se kyllä voittaa autokaistan paperiin käärityn märän burgerin, Wiskari kuvailee.

Ravintolatulokkaassa aiotaan panostaa esiintyjäkaartiin.

– Espoossa ei ole enää nykyään oikein juuri keikkapaikkoja. On sikälikin hyvä saada keikkapaikka pystyyn.

Suunnitteilla on erilaisia teemailtoja. Puheessa vilisee ainakin sixties-teema.

Lisäksi paikassa aletaan järjestää keskiviikkoisin jameja, jolloin estradi on vapaa kaikentasoisille soittajille laidasta laitaan.

Asiakkaiden tiedetään toivoneen ainakin karaokea.

– Tulee esiintymislava, parhaat karaokelaitteet ja huipputason mikit niin, että paikka on miellyttävä laulaa, Wiskari kuvailee.

Wiskari lupaa hypätä itsekin esiintymislavalle, ensiesiintyminen on Wiskarilassa avajaispäivänä lauantaina.

Tavoitteena on saada ravintola toimimaan niin, että sitä on jatkossa mahdollisuus kehittää.

– Lähdemme pyörittämään tätä aika paineettomasti ja asiakkaita kuunnellen – pikku hiljaa. Ei meistä kukaan pysty ensimmäiseen kahteen vuoteen liksaa nostamaan, Wiskari ennakoi.

Arttu Wiskari esiintyy Sellosalissa 22. elokuuta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut