Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on uusi muumimuki: Muumimamman ja -papan liikuttava hetki, kun pitkä merimatka majakkasaarelle on päättynyt

Pitkästä matkasta majakkasaarelle uupunut Muumimamma nukahtaa telttakatokseen epätavallisen huolettomasti. Jopa Mamman käsilaukku on unohtunut rantahietikolle.

Arabian vuonna 2017 lanseeraama Alkuperää kunnioittaen -sarja täydentyy uudella koskettavalla astialla, jonka nimi on Nuku hyvin

Alkuperää kunnioittaen -sarjan kuvituksissa yhdistyvät kaksi Tove Janssonin tarinaa: Muumipappa ja meri (1965) sekä Muumilaakson marraskuu (1970), ja kukin astia vie tarinaa eteenpäin.

Astiasarjan ensin lanseeratussa kokonaisuudessa Muumeja ympäröi epävarmuus, joka haastoi koko perheen pohtimaan, keitä he oikein ovat. Oli muutoksen aika ja Muumiperhe muutti majakkasaarelle asumaan.

Seuraavassa vaiheessa toivo alkoi herätä pitkän ja synkän kauden jälkeen: aurinko välkehti merenpinnassa ja muuttolintujen parvi antoi lupauksen siitä, että elämä jatkuu.

Nyt lanseerattavassa mukissa vietetään ensimmäistä iltaa, jolloin Muumiperhe saapuu majakkasaarelle yön hämärässä. Majakan ovi on yllättäen lukossa, joten Muumipappa kyhää perheelleen yösijaksi telttakatoksen rantahietikolle.

Uupunut Muumimamma käy pitkälleen ja vaipuu välittömästi uneen. Järkähtämätön Muumipappa sen sijaan pohtii tulevaa ja valvoo puolisonsa unta rantahiekalla myrskylyhty seuranaan.

Alkuperää kunnioittaen -astiasto kuuluu Arabian pysyvään valikoimaan. Se on pääosin mustavalkoinen ja tunnelmaltaan intensiivinen.

Kuvituksissa on käytetty Tove Janssonin kirjojen alkuperäisiä kuvia ja tyylillisesti astiasto paljastaa Janssonin poikkeuksellisen kyvyn käyttää viivan piirtoa tunteiden ja tunnelmien luontiin.

Uusi muki on saatavilla 9.8. alkaen.