Ilouutinen ulkoilijoille – pyörätie valmistui Kunnarlantien varrelle

Kunnarlantien käyttäjiä piinannut perusparannus ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen ovat viittä vaille valmiit. Työt alkoivat vuosi sitten.

Pyörätie tuli viime viikolla käyttökuntoon, mutta työkoneita saattaa olla vielä lähipäivinä liikkeellä.

– Viimeisetkin koneet lähtevät elokuun loppuun mennessä, työmaainsinööri Pipsa Risku arvioi.

Viimeistelytyöt alueella jatkuvat vielä, esimerkiksi Espoon Automuseon kohdalle istutetaan uusia istutetaan, hieskoivuja, metsäkuusia ja vuorijalavia.

Vielä viime viikolla pyöräilijöitä kulki Kunnarlantien pohjoispäässä harvakseltaan.

– Huomasin, että pyörätie alkaa olla valmis ja tulin testaamaan, Joona Forsgren totesi.

– Kuljen täällä sekä autolla että polkupyörällä. Pyörätie on tosi hyvä ratkaisu, koska tie on kapea, Forsgren kiittää.

– Hienoa, että myös autotie on saanut uuden päällysteen.

Järvenperässä asuva Forsgren arvioi, että hän tulee polkemaan Bodominjärven ympäri viisi kertaa viikossa.

– Se on työpäivän päälle sopivan mittainen lenkki, joka pitää kuntoa yllä, kesäisin Master Golfissa työskentelevä ja talvet Alpeilla asuva Joona Forsgren sanoo.

Uusi pyörätie saa kehuja myös Pirttimäessä ulkoilevalta, Perusmäessä asuvalta nimettömänä pysyttelevältä mieheltä.

– Käytän aina Bodominjärven pohjoispuolitse kulkevaa reittiä, kun käyn Pirttimäessä tai Oittaalla.  Kymmenen vuotta sitten kilpapyöräilijöiden määrä lisääntyi valtavasti. Vaaratilanteita syntyi, kun jalankulkijat, pyöräilijät, autoilijat ja bussit käyttivät samaa kapeaa tietä.

– Kilpapyöräilijät käyttävät varmaan edelleen ajorataa, mutta se on ihan ok, koska heillä on vauhtia noin 40 kilometriä tunnissa. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan pyörätie myös Röyläntien varrelle, mies sanoo.

Laaksolahdessa asuva Marja-Leena Laukkanen on kulkenut Kunnarlassa vuosikymmeniä. Nyt hän on Pirttimäessä ulkoilemassa lastenlastensa Joosepin, 6, ja Eemelin, 4, kanssa.

– Uudistus on tosi hyvä ja tärkeä, koska Kunnarlantie on kapea ja näkyvyys on paikoin huono, Laukkanen sanoo.

Pirttimäki Kahvila Ukénin yrittäjä Ursula Sivula on kokenut konkreettisesti Kunnarlantien tietyömaan vaikutukset kahvilan kävijämäärissä. Iso osa ulkoilijoista on valinnut jonkin toisen reitin. Sivula on toiminut Pirttimäessä kahvilayrittäjänä syksystä 2017 lähtien.

Tie oli Sivulan mukaan "ihan järkyttävässä kunnossa" ja matkantekoa hidastivat kahdet liikennevalot, koska rakentamisen vuoksi käytössä oli vain yksi kaista.

– Olen monien asiakkaiden kanssa päivitellyt tien kuntoa ja sitä, että pahimmillaan työmaalla voi rikkoa autonsa. Samalla on todettu, että sitten se on hyvä, kun se on valmis.

– Kysyntä ulkoilualueen kahvilassa vaihtelee todella rajusti. Huonona päivänä tulee kaksi asiakasta ja hyvänä päivänä asiakkaita käy satoja ja jono on ovelle asti, Sivula kertoo.

Ursula Sivula iloitsee etenkin siitä, että hiihtäjille ja muillekin ulkoilijoille on rakennettu alikulkutunneli, jota pitkin pääsee turvallisesti Kunnarlantien ali Bodominjärveltä Pirttimäkeen ja takaisin.

Pirttimäen ulkoilualueen omistaa Helsingin kaupunki eikä paikkaa mainosteta missään. Tieto kahvilasta ja sen itse leivotuista pullista on levinnyt puskaradiossa.

31.7.2019 klo 13.20 korjattu tietolaatikosta Snettansintien kirjoitusasu.

Pyörätie

Kunnarlantielle on rakennettu kevyen liikenteen väylä Aurinkoniityntien risteyksestä Kunnarlantien päähän ja edelleen Bodomintielle Snettansintien risteykseen asti.

Kyvyen liikenteen väylän alle on rakennettu vesihuoltolinja tulevia tarpeita varten.

Pirttimäen ulkoilualueelle pääsee Kunnarlantie ali. Paikalle on rakennettu teräksinen holvisilta kevyelle liikenteelle.

Lähimpänä Bodominjärven rantaa kulkevalle Kunnarlantien osuudelle on rakennettu noin 120 metriä pitkä betonirakenteinen tukimuuri. Kunnarlantien 94:n ja 96:n välimaastossa on portaat alas rantaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut