Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siirtyykö Weekend-festivaali Hyvinkäälle? – "Neuvotteluja käydään"

Viime viikolla järjestetty Weekend-festivaali voi lähitulevaisuudessa siirtyä Helsingistä Hyvinkäälle. Ainakin sellaisesta vaihtoehdosta käydään neuvotteluja, myönsi Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen Aamupostille.

Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom väläytti viime perjantain Helsingin Sanomien haastattelussa, että festivaalin siirtämistä pois Helsingistä on mietitty. Hän mainitsi haastattelussa kaksi vaihtoehtoa, Kantolan tapahtumapuiston Hämeenlinnassa tai Hyvinkään lentokentän.

– Vaikka tietysti katselen tätä asiaa vaaleanpunaisten linssien läpi, niin kyllä Hyvinkää on näistä kahdesta mielestäni sen varteenotettavampi vaihtoehto, Halonen toteaa.

Syy paremmuuteen löytyy Halosen mielestä lentokentän alueen laajuudesta ja logistisista mahdollisuuksista.

– Lentokentälle on suora tie, alueelle ei muodostu sumppua, vaan ihmisiä ja liikennettä mahtuu kulkemaan.

Elektroniseen musiikkiin keskittynyt kaksipäiväinen Weekend-festivaali on kerännyt vuosittain 40 000 kävijää – mutta myös erilaisia järjestysongelmia.

Miten Hyvinkäällä mahdollisiin järjestysongelmiin suhtaudutaan, aiheuttaisiko suuri festivaali herkästi myös ikävyyksiä?

– Helsingissä monet ongelmat johtuvat ahtaudesta, mitä täällä ei olisi. Uskon, että väljyys rauhoittaa menoa huomattavasti, Halonen sanoo.

Halosen mielestä Weekend-festivaali olisi erinomainen lisä Hyvinkään tapahtumatarjontaan – ja tervetullut. Halonen uskoo, että mahdollisia neuvotteluja tapahtuman siirtämisestä Hyvinkäälle voidaan alkaa käydä heti kesälomien jälkeen.

– Me emme voi ostaa tänne rahalla tapahtumia, mutta hyvällä järjestelyllä ja sijainnilla voimme kilpailla tämänkaltaisista festareista.