Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi takaisku Raidejokerille: Luonnonsuojeluyhdistys sai valitusluvan – puunkaato kiellettiin välittömästi

Raidejokerin puunkaadot Pajamäessä sijaitsevassa Patterimäen puistossa viivästyvät jälleen.

Korkein hallinto-oikeus myönsiHelsingin luonnonsuojeluyhdistykselle valitusluvan ja asetti puunkaadoilletoimenpidekiellon maanantaina, kertoo HKL.

Luonnonsuojeluyhdistyksen mukaan hakkuutvaarantavat liito-oravan lisääntymis- ja lehvähdyspaikkoja.Hakkuut uhkaavat yhdistyksen mukaan myös suojeltuajalopuumetsikköä sekä lintujen pesintää. Raidejokerin tilaajan mukaantoimenpidekiellolla on todennäköisesti vaikutuksia koko projektin aikatauluihin ja kustannuksiin.

Aiemmin sekä Uudenmaan ELY-keskus että Helsingin hallinto-oikeus ovat hylänneet puunkaatoja koskevat toimenpidekieltohakemukset.

Raidejokeri-pikaraitiotie alittaa Pajamäessä sijaitsevan Patterimäen puiston osittain tunnelissa.

HKL kertoo, että kyseessä on linjan ainoa rakennettava tunneli, jonka avulla suurin osa puistosta pystytään säilyttämään.

Puunkaadot ovat kuitenkin HKL:n mukaantarpeellisia tunnelin suuaukkojen läheisyydessä sekä puiston länsiosassa ratalinjalta ja pelastustiekäyttöön muutettavan virkistysreitin leventämisen vuoksi.

Raidejokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raidejokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa