Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Medioiden kysely: Puolet suomalaisista kannattaa tiivimpää puolustusyhteistyötä – Natoon liittymisen kannalla neljännes

Puolet suomalaisista toivoo EU:lle tiiviimpää puolustusyhteistyötä. Sotilasliitto Natoon liittymistä kannattaa neljännes. Asia selvää Maaseudun Tulevaisuuden, Verkkouutisten ja Hufvudstadsbladetin teettämästä gallupista.

Vastanneista 26 prosenttia kertoo kannattavansa Natoon liittymistä, ja 51 prosenttia vastustaa sitä. Vain reilu kolmannes äänestäisi Natoon liittymisen puolesta, vaikka valtionjohto asettuisi sen taakse.

EU:n puolustusyhteistyön vahvistamista kannatti 51 prosenttia vastanneista.

– Myönteisimpiä Euroopan sisäisen puolustusyhteistyön vahvistamiselle olivat RKP:n ja kokoomuksen kannattajat. Heistä noin kaksi kolmasosaa on yhteistyön lisäämisen puolella. Vähiten tukea asia sai perussuomalaisten kannattajilta. Heistä 36 prosenttia kannattaa yhteistyön lisäämistä, tuloksista selviää.

Maaseudun Tulevaisuuden haastatteleman Ulkopoliittisen Instituutin Mika Aaltolan mukaan suomalaiset ovat tottuneet ajatukseen yhteisestä puolustuksesta, mutta Aaltola ei usko Suomen liittyvään Natoon lähivuosina.

– Naton kannatus seurailee Suomessa yleisesti maailman tapahtumia. Vastustus Natoa kohtaan on viime vuosina vähentynyt ja kannastaan epävarmojen määrä lisääntynyt, Aaltola sanoo MT:lle.

Maaseudun Tulevaisuuden, Verkkouutisten ja Hufvudstadsbladetin tilaamaan kyselyyn vastasi 1 106 15–74-vuotiasta henkilöä.