Muumit lähtivät mukaan Itämeren suojeluun – tavoitteena kerätä miljoona euroa John Nurmisen Säätiölle

toimitus

Muumit aikoo pyhittää 75-vuotisjuhlavuotensa Itämeren suojeluun. Moomin Characters käynnistää ensi vuoden alussa kampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja vesistöjen suojeluun.

– Haluamme pitää merestä huolta ja suojella sitä kaikin voimin. Itämeren tulevaisuuden eteen tehdään jo nyt aivan upeaa työtä, ja haluamme olla mukana näissä talkoissa ja innostaa mukaan niin paljon ihmisiä ja erilaisia organisaatioita kuin mahdollista, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström sanoo.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä, ja ilmastonmuutoksen vaikutukset kiihdyttävät sen rehevöitymistä entisestään.

– Totuus Itämeren voinnista iski viimeistään viime vuoden sinileväkesänä kammottavalla tavalla päin kaikkien kasvoja. Siitä syntyi idea laajan Muumi-tarinoiden ympärille muodostuneen yhteisön kannustamisesta talkoisiin meidän yhteisen meremme suojelemiseksi, Kråkström kertoo.

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta ensimmäisen Muumi-tarinan, luonnonkatastrofin keskelle sijoittuvan Muumit ja suuri tuhotulva, julkaisusta.

– Meri on korvaamaton osa Muumi-tarinoita. Merta rakastanut Tove Jansson loi Muumi-tarinat Pellingin saaristossa inspiroituneena meren kauneudesta ja voimasta, kertoo Moomin Charactersin luova johtaja ja hallituksen puheenjohtaja Sophia Jansson

Kampanja toteutetaan yhteistyössä vesistöjen suojelussa kansainvälisesti ansioituneen John Nurmisen Säätiön kanssa. Tarkoituksena on lisätä tietoutta Itämeren tilasta ja kerätä varoja säätiön toimintaan. Tavoitesummaksi on määritetty miljoona euroa.

– Jo nyt kampanjaa on mukana rakentamassa yli 50 yritystä ja muuta organisaatiota Itämeren ympäriltä ja kauempaa. Mukana on useita tahoja aina Japanista ja Isosta-Britanniasta saakka, Kråkström sanoo.

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Hankkeita on käynnistetty yli 30, ja toimien avulla meren ravinnekuormitusta on vähennetty tuhansilla tonneilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut