Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: "Sotkun munkit" kuumensivat yrittäjän ja Sotilaskotiliiton välit –  yrittäjä rekisteröi tuotenimen aputoiminimekseen

Sotilaskodin hillomunkit eli tuttavallisemmin "sotkun munkit" ovat aiheuttaneet kiistan Sotilaskotiliiton ja oululaisen yksityisyrittäjän välillä. Asiasta kertoo MTV.

Yrittäjä myy leivonnaisia rekisteröidyllä Sotkun munkit -aputoiminimellä, mistä Sotilaskotiliitto on näreissään.

– Meitä vähän harmittaa, että tällaista tuotenimeä käytetään kaupallisessa tarkoituksessa. Olemme tehneet yli sata vuotta vapaaehtoistyötä, jonka kautta brändi on saatu aikaiseksi, Sotilaskotiliiton puheenjohtaja Kirsi Patrikainen toteaa MTV:n jutussa.

Toriyrittäjän mukaan tilanne on paisunut pois mittakaavastaan, eikä tarkoituksena ole ollut varastaa kenenkään tuotemerkkiä. Hänen mukaansa patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt aputoiminimen.

– Tietenkin on harmillista, että sotilaskotiyhdistys on asiasta pahoittanut mielensä. Se ei kuitenkaan myy yhtään vähempää tuotteita meidän toimintamme takia, sillä emme ikinä ole edes samoilla markkinoilla toimimassa, yrittäjä toteaa jutussa.

Sotilaskotiliiton Patrikainen myöntää, ettei "sotkun munkkien" käsitettä ole rekisteröity minnekään.

– Joskus sitä yritettiin tavaramerkkinä rekisteröidä, mutta silloin emme saaneet nimelle suojausta, Patrikainen toteaa jutussa.

– Emme me halua riidellä, mutta tässä on tosiaan pitkään jatkunutta vapaaehtoistyötä taustalla, Patrikainen kertoo MTV:n jutussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.