Tässä asiassa suomalaiset haluavat ottaa Muumeilta mallia – "Tarve palata perusasioiden äärelle"

Suomalaiset haluavat ottaa oppia Muumien suvaitsevaisuudesta. Janne Koivisto / arkisto

Ville Mäkilä

Suvaitsevaisuus ja kaikenlaisten ihmisten hyväksyminen ovat suomalaisten mielestä tärkeimpiä asioita, joita Naantalin Muumimaailman asukkaat voivat vierailleen opettaa.

Tämä kävi ilmi Muumimaailman tekemässä verkkokyselyssä, johon vastasi kesä-heinäkuun taitteessa yli 2 000 eri-ikäistä suomalaista.

– Arvot ovat ohjanneet toimintaamme aina perustamisesta tähän päivään asti. On ilo huomata, kuinka hyvin arvomme resonoivat vieraisiimme yhä edelleen, vaikka maailma ympärillämme onkin muuttunut. Hektisessä ja monimuotoistuvassa maailmassa ihmisillä on tarve palata perusasioiden äärelle, ja juuri niitä me haluamme vieraillemme tarjota, kertoo Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen tiedotteessa.

Muumimaailman tekemässä verkkokyselyssä selvitettiin suomalaisten mielipiteitä muumifilosofian mukaisista arvoista.

Kun vastaajilta kysyttiin, mikä on tärkein asia, jonka Muumilaakson asukkaat voisivat opettaa, nousi suvaitsevaisuus ja kaikenlaisten ihmisten hyväksyminen ylivoimaiseksi ykköseksi. Seuraavaksi tärkeimmiksi opeiksi vastaajat nostivat ystävällisyyden ja perheenjäsenistä huolehtimisen.

Muumimaailman tekemään verkkokyselyyn vastasi 27.6.–4.7.2019 yhteensä 2 006 suomalaista. Kysely toteutettiin SurveyPal-kyselyalustalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut