Nuoret eivät ole pelkästään teknologiamyönteisiä diginatiiveja – teknologian ei toivota korvaavan ihmisten välistä vuorovaikutusta

Joensuun poliisin Ankkuriryhmä jakoi tiistaina päivityksen, jossa otti kantaa edesmenneen nuoren pilkkaamiseen sosiaalisessa mediassa. Ella Kajaste

toimitus

Suomalaisista nuorista 59 prosenttia uskoo teknologian kehityksen ja 29 prosenttia digitalisaation olevan keskeisimpiä Suomen tulevaisuutta muokkaavia tekijöitä, kertoo Suomi vuonna 2050-kyselyselvitys Pelkästään teknologiamyönteisistä diginatiiveja nuoret eivät kuitenkaan ole, sillä kyselyn perusteella heidän suhtautumisensa teknologiaan on kaksijakoista. Nuoret pitävät todennäköisenä, että teknologian ja digitalisaation merkitys kasvaa tulevaisuudessa elämän eri osa-alueilla, mutta eivät pidä kehitystä pelkästään toivottavana.

Vastaajista 54 prosenttia uskoo, että tulevaisuudessa hyvinvointi ja sen lisääntyminen ovat yhä enemmän riippuvaisia teknologian kehityksestä. Sen sijaan nuorten on huomattavasti vaikeampi arvioida, onko kehityskulku toivottava, sillä 48 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

– On tyypillistä, että teknologian kehitystä lähestytään uhkakuvien kautta. Onkin tärkeää muistaa, että tosiasiassa se on aina vapauttanut yksilöiden ja yhteiskunnan aikaa ja energiaa toistensa kohtaamiseen. Ihmisen tarve yhteisöllisyyteen ei katoa mihinkään, eivätkä nuoretkaan toivo teknologian korvaavan ihmisten välistä vuorovaikutusta, sanoo Tiedon asiakaskokemuksen johtaja Julius Manni tiedotteessa.

Vaikka teknologian merkitys tulevaisuudessa korostuu monilla elämän osa-alueilla, nuoret eivät toivo sen korvaavan ihmisten välistä vuorovaikutusta. Nuorista 66 prosenttia pitää epätoivottavana tulevaisuutta, jossa olemme enemmän vuorovaikutuksessa koneiden kuin ihmisten kanssa. Todennäköisenä tätä pitää kuitenkin 43 prosenttia nuorista.

Vastaajista 59 prosenttia pitää todennäköisenä, että esimerkiksi tulevaisuuden sairaalassa algoritmit auttavat lääkäreitä tekemään nopeampia ja tarkempia diagnooseja. Sen sijaan 28 prosenttia pitää tätä epätoivottavana. Loput eivät ei osanneet ottaa kantaa asiaan.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut