Tällainen vaara voi piillä leikkipuiston kahluualtaassa – "Kolme yötä ja neljä päivää lastensairaalan infektio-osastolla"

Märkärupi-infektio johti neljän päivän sairaalahoitoon. Ninni Nevalainen

Jukka Hämäläinen

Perheenäiti Ninni Nevalainen ei aavistanut, millaisen riesan lasten polskuttelu leikkipuiston kahluualtaassa voi saada aikaiseksi.

– Kolme yötä ja neljä päivää infektio-osastolla uudessa lastensairaalassa opasti sen, ettei siellä kannata uida, Nevalainen kirjoittaa Facebookin Puistola-ryhmässä.

Kolmesta lapsesta yksi sai äidin mukaan märkäruven altaasta ja toisella lapsella oli pienen pieni haava jalassa, johon pääsi bakteeri vedestä.

– Pieni harmiton haava aiheutti lapselle syvän ja pahan tulehduksen. Tulehdusarvo oli 300 ja ultraäänessä selvisi tulehduksen olevan syvällä. Onneksi suonensisäinen antibiootti auttoi, Nevalainen huokaa helpotuksesta.

Kyseessä oli Helsingin Puistolassa sijaitsevan leikkipuisto Nurkan allas.

Nevalainen kävi kertomassa tapahtuneesta leikkipuistossa, koska ei halua, että sama toistuu muissa perheissä.

– Vastaus oli, että jokainen ui siellä omalla vastuulla, ja että vesi vaihdetaan kahdesti viikosssa, ja että allasta ei desinfioida.

Nevalainen perää kaupungin vastuuta leikkipuistojen altaiden hoidosta.

– Eihän se työntekijöiden vika ole, vaan kaupungin, hän sanoo.

Leikkipuistojen kahluualtaiden veden laadusta vastaa leikkipuiston ylläpitäjä. Johtavan leikkipuisto-ohjaaja Hannele Ojan mukaan vastuussa on piha-alueen hoitaja eli joko kaupungin liikelaitos Stara tai joku yksityinen palveluntuottaja.

Leikkipuiston Nurkan allasta hoitava yksityinen urakoitsija ilmoittaa, että allasta hoidetaan kaupungilta saadun ohjeistuksen mukaan.

– Emme kommentoi asiaa enempää, yrityksen edustaja ilmoittaa.

Kahluualtaat eivät kuulu terveysvalvonnan piiriin, vaikka kaupungin ympäristöpalvelut on ohjeistanutkin kahluualtaiden hygienian hoidon.

Vesi tutkitaan, jos sen laadun epäillään aiheuttavan terveyshaittaa.

– Tästä tapauksesta ei ole meille ilmoitettu, mutta otamme leikkipuistoon yhteyttä asian selvittämiseksi, ympäristötarkastaja Lotta Kivikoski toteaa.

Helsingin ympäristökeskuksen vuonna 2014 suorittaman tutkimuksen mukaan vain kolmannes leikkipuiston tutkituista kahluualtaista täytti hyvän veden laadun vaatimukset.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tappavaa Candida auris -hiivasientä tavattu Suomen naapurimaissa – THL: Näin infektio tarttuu ihmiseen
    9.4.2019 10:29

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut