Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näitä autoja espoolaiset ostavat juuri nyt – yllättävä automerkki hakkaa Mersun ja Bemarinkin

Espoolaisten innostus uusien henkilöautojen hankintaanon nyt laimeampaa kuin vuosikausiin. Kuluvan vuoden ensipuoliskolla Espooseen rekisteröitiin kaikkiaan hieman runsaat 5 100 uutta henkilöautoa, kun vielä viime vuoden alkupuoliskolla näiden autojen määrä oli noin 900 kappaletta suurempi.

Kuluvaan vuoteen verrattuna Espooseen ensirekisteröitiin yhtä vähän autoja vuonna 2014.

Kenties yllättäenkin Espoon ylivoimaisesti suosituin automerkki uusien henkilöautojen joukossa on Skoda, jota ostettiin alkuvuonna peräti 900 kappaletta. Määrä on reilu kuudesosa kaikista ensirekisteröidyistä autoista.

Kaukana Skodan jäljessä tulla huristelevat Volkswagen, Toyota ja Volvo. Volkswageneita hankittiin Espooseen noin 550 kappaletta, Toyotoita noin 500 ja Volvoja 440 kappaletta.

Seuraavaksi suosituimmat automerkit Espoossa ovat nyt BMW ja Mercedes-Benz. Tammi-kesäkuussa 2019 ei Espooseen ostettu ainuttakaan uutta Ladaa, Saabia tai Cadillacia.

Koko Suomessa ehdottomasti suosituin uusi automerkki oli alkuvuonna Toyota, joita oli kaikista uusista autoista noin joka kahdeksas. Seuraavaksi eniten maassa ensirekisteröitiin Skodia, Volkswageneita, Volvoja, Fordeja ja Kioja.

Koko maassa hankittiin tammi-kesäkuussa hieman yli 60 000 uutta henkilöautoa.