Espoon luontohelmet valokuvissa

Tuomas Heinosen Vanhempain rakkaus on Muut luontohelmet -sarjan voittajakuva. Tuomas Heinonen

toimitus

Villa Elfvikin luontotalossa on esillä Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun valokuvia. Näyttelyssä on esillä 34 kuvaa espoolaisista maisemista, kasveista ja eläimistä eri vuodenaikoina.

Espoon ympäristöyhdistys järjesti vuonna 2017 luontovalokuvakilpailun, jossa Espoon keskuspuistolla oli oma sarjansa. Kilpailun tavoitteen oli tehdä tutuksi espoolaista luontoa sekä kannustaa espoolaisia lähtemään luontoon ja esittelemään mielipaikkojaan luonnossa.

Näyttelyssä voi myös tutustua ehdotettuun Espoon kansalliseen kaupunkipuistoon. Se kattaisi Espoonjoen vesistön alueen rannikolta Pitkäjärvelle ja Lippajärvelle, sekä Glomsinjoen reittiä Bodomjärvelle ja Matalajärvelle. Näyttelyn valokuvat esittelevät alueen luontoa sekä Espoon keskuksen ja Espoonjoen alueen kulttuurirakennuksia.

Ehdotuksen kaupunkipuistosta ovat tehneet Pro Espoonjoki ry ja Kirkkojärvi Takaisin ry. Ajatuksena on turvata Espoonjoen luontokokonaisuuden säilyminen asukkaiden käytössä osana kulttuurimaisemaa ja luoda puitteet sen kehittämiselle.

Näyttely on avoinna Villa Elfvikin luontotalossa 21. elokuuta saakka arkisin kello 9–16 ja viikonloppuisin kello 10–16. Luontotaloon on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.