Kannabista, amfetamiinia, ekstaasia... – kymmenet festarikävijät kärähtivät huumeista Provinssissa

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

toimitus

Pohjanmaan poliisi valvoi huumausaineiden käyttöä Provinssissa torstaista lauantai-iltaan saakka. Valvontaa tehtiin niin festivaalialueella, leirintäalueille, tilaisuuteen johtavilla kulkuväylillä kuin tapahtuman välittömässä läheisyydessä.

Huumausainevalvonnassa paljastui yhteensä 90 huumausaineen käyttörikosta ja neljä huumausainerikosta. Kaksi käyttörikoksista epäillyistä oli alaikäisiä eli alle 18-vuotiaita. Huumausainerikoksista kahdessa tapauksessa epäillään huumausaineen myyntiä.

Yleisin takavarikoitu aine oli kannabis. Takavarikkoon jäi myös muun muassa amfetamiinia, ekstaasia, MDMA:ta, LSD:tä sekä erilaisia huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä.

Provinssissa on suoritettu huumausainevalvontaa jo useana vuonna eivätkä tämän vuoden valvonnan tulokset poikenneet merkittävästi aiempien vuosien tuloksista. Alaikäisiä rikoksesta epäiltyjä tavattiin kuitenkin tänä vuonna huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi vuonna 2018.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut