Mediatalo Keskisuomalainen teki jälleen kaupat – Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti mukaan kasvavaan lehtiperheeseen

Keskisuomalainen Oyj on ostanut torstaina allekirjoitetulla kaupalla Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehden liiketoiminnat KSF Medialta. Kauppa on tarkoitus saada toteutettua 31.8.2019 mennessä.

Loviisan Sanomat ilmestyy kaksi kertaa viikossa ja sen levikkialueet ovat Loviisa, Lapinjärvi ja Pyhtää. Pyhtäänlehti ilmestyy joka toinen tiistai Loviisan Sanomien välissä ja se jaetaan jokaiseen talouteen Pyhtään alueella.

– Järjestely on luontainen jatkumo Mediatalo Keskisuomalainen kasvustrategiassa. Yhtiömme on kasvattanut viime vuosina järjestelmällisesti liiketoimintaansa. Keskisuomalainen Oyj osti alkuvuodesta Kaakon Viestintä Oy:n, jonka kokonaisuuteen kuuluu muun muassa Kymen Sanomat Kotkasta, ja lisäksi konserni julkaisee Porvoossa ilmestyvää Uusimaa-lehteä.

–  Kaupalla Mediatalo Keskisuomalainen vahvistaa asemaansa Uudellamaalla sekä sisällöissä että mediapalveluissa. Loviisan Sanomat ja Pyhtäänlehti sopivat erinomaisesti Uudenmaan alueen sisältö- ja palvelukokonaisuuteen. Loviisan Sanomat on erinomainen esimerkki hyvin toimitetusta paikallislehdestä ja se on palkittu useaan kertaan, sanoo Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi

– Oman strategiamme ydin on tehdä journalismia ruotsiksi. Olemme iloisia, että löysimme suomenkielisille lehdillemme hyvän uuden kodin, sanoo Föreningen Konstsamfundet r.f. -yhdistyksen toimitusjohtaja Stefan Björkman

Yhdistys omistaa KSF Median, jonka julkaisemia lehtituotteita Loviisan Sanomien ja Pyhtäänlehden lisäksi ovat Hufvudstadsbladet, Östnyland, Västra Nyland ja Hangotidningen – Hangonlehti.

Tytäryhtiöt Neonmedia ja ESA Digital ovat bussinäyttöjen ja digitaalisen ulkomainonnan sekä huoltoasemien näyttöjen johtavia toimijoita Suomessa.

Loviisan Sanomat ja Pyhtää-lehti tulevat osaksi Etelä-Suomen Media Oy:n liiketoimintaa.

– Ostetut lehdet täydentävät erinomaisesti tarjontaamme itäisellä Uudellamaalla. Loviisan Sanomat on perinteikäs ja arvostettu media Loviisan seudulla. Odotan innolla yhteistyötä ja kehitysmahdollisuuksia, joita kaupan myötä saamme Etelä-Suomen Median ydinalueelle, johon itäinen Uusimaa kiinteästi kuuluu, Etelä-Suomen Median liiketoiminnasta vastaava paikallisjohtaja Karri Kannala näkee. Etelä-Suomen Media tulee tekemään tiivistä yhteistyötä Kymen Sanomien kanssa, jotta Loviisan Sanomien saamat hyödyt voidaan maksimoida. Kymen Sanomat on osa Kaakon Viestintää, jonka Mediatalo Keskisuomalainen osti huhtikuussa. – Tehty kauppa täydentää erinomaisesti myös maantieteellistä mediapeittoamme, Kannala kehuu.

Mediatalo Keskisuomalainen on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana.

Suomen Lehtiyhtymästä tuli osa konsernia vuonna 2013, Mediatalo ESA Lahdesta ostettiin vuonna 2016, Suomen Suoramainonta 2019 alussa ja Kaakon Viestintä huhtikuussa 2019.

Lisäksi yhtiö osti vuonna 2018 markkinatutkimusyhtiö IROResearchin ja osake-enemmistön paikallis- ja kaukoliikenteen digitaalisia mainosmediaratkaisuja tarjoavasta Neonmedia Oy:stä.

Viime vuosien kauppojen kautta Mediatalo Keskisuomalaisesta on kasvanut merkittävä toimija digitaalisissa näyttöpinnoissa.

Tytäryhtiöt Neonmedia ja ESA Digital ovat bussinäyttöjen ja digitaalisen ulkomainonnan sekä huoltoasemien näyttöjen johtavia toimijoita Suomessa.

– Mediatalo Keskisuomalaisen tarjoamasta sisältö- ja mediakokonaisuudesta on kasvamassa markkinoiden monipuolisin ja kattavin. Kustannamme nyt yli 90 lehteä. Olemme rakentamassa ainutlaatuisia palveluita yritysasiakkaillemme ja lukijoillemme, Kangaskorpi sanoo.

Myös Etelä-Suomen Median lehdet ovat osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut